Sitemap Site Map

Accesorii


Accesorii

Cultivarea şi îngrijarea plantelor în casă are avantajul de a necesita puţine unelte; cu toate acestea, deţinându-le pe cele mai adecvate, munca devine mult mai uşoarăInstrumente esenţiale

În primul rând, încetaţi să utilizaţi orice sticlă incomodă şi puţin practică pentru a uda plantele şi cumpăraţi o stropitoare. Încercaţi una cu “gât” lung şi subţire pentru a putea ajunge uşor la plantele situate la înălţime sau la cele care, făcând parte dintr-un grup, sunt plasate în poziţii mai puţin accesibile. În afară de asta, stropitoarea trebuie să poată conţine o cantitate suficientă de apă pentru a nu fi obligaţi să vă petreceţi toată ziua cărând apa de la robinet la plante.
[ Citeşte articol ]

Îngrăşăminte şi suporturi

Pentru ca plantele să crească sănătoase, trebuie să le hrăniţi cu îngrăşăminte o dată sau de două ori pe lună, primăvara - vara. Există diferite tipuri de fertilizatori: lichide concentrate care trebuie să fie diluate cu apă şi după aceea turnate în ghiveciul cu pământ de flori, pulberi ce trebuie dizolvate în apă şi îngrăşăminte solide sub formă de beţişoare sau plăcuţe care trebuie pur şi simplu inserate în compost.
[ Citeşte articol ]

Vasele pentru răsaduri

Lunile ideale pentru replantare sunt martie şi aprilie. Plantele mici se pun în ghivece de până la 7 cm diametru, cele medii în ghivece de până la 15 cm diametru, iar cele mari în ghivece de 25 cm sau chiar mai mult. Plantelor le prieşte un compost ce are la bază turba, care prezintă avantajul de a avea greutate mică şi de a fi uşor de transportat. Alternativa ar fi un amestec pe bază de pământ de grădină, frunze şi nisip în funcţie de necesităţile diferitelor specii.
[ Citeşte articol ]

Pesticidele

Este util să procuraţi un pesticid pentru plante pe care să îl puteţi aplica la primul semn de boală. Majoritatea pesticidelor sunt diluate cu apă, fiind astfel pregătite pentru a stropi plantele cu ele; totuşi, puteţi să le găsiţi diluate, dar sub formă de aerosoli.
[ Citeşte articol ]

Alegerea ghiveciului

Ghivecele pot fi făcute din diferite materiale şi au forme şi aspecte variate. Prin urmare, mai înainte de orice altceva, trebuie să ştiţi să alegeţi vasul cel mai potrivit pentru planta pe care intenţionaţi să o aşezaţi în el.
[ Citeşte articol ]