Sitemap Site Map

Instrumente esenţiale
În primul rând, încetaţi să utilizaţi orice sticlă incomodă şi puţin practică pentru a uda plantele şi cumpăraţi o stropitoare. Încercaţi una cu “gât” lung şi subţire pentru a putea ajunge uşor la plantele situate la înălţime sau la cele care, făcând parte dintr-un grup, sunt plasate în poziţii mai puţin accesibile. În afară de asta, stropitoarea trebuie să poată conţine o cantitate suficientă de apă pentru a nu fi obligaţi să vă petreceţi toată ziua cărând apa de la robinet la plante.

Aveţi nevoie de o pereche bună de foarfeci mari (cleşti) pentru a putea tăia ramurile rezistente ale plantelor căţărătoare şi ale arbuştilor. Pentru plantele mai mici, aceste foarfeci mari mai mult încurcă; procuraţi-vă foarfeci mai mici, foarte ascuţite şi tăioase, pentru a putea îndepărta frunzele şi florile ofilite fără a afecta restul plantei. Umezirea cu ajutorul unui pulverizator este necesară pentru a menţine planta sănătoasă şi proaspătă în perioada caldă, mai ales în cazul speciilor tropicale care au nevoie de umiditate crescută.

Cumpăraţi-vă un pulverizator care să împrăştie lichidul sub formă de vapori, deoarece cele care răspândesc picături fac mai mult rău decât bine. Pentru a prelucra îngrăşământul aveţi nevoie de o lopeţică; o săpăligă ar fi utilă pentru a “frământa” compostul (amestecul de pământ şi îngrăşăminte) din ghiveci. Această operaţie este necesară pentru a preveni creşterea muşchiului pe suprafaţa pământului.Instrumente esenţiale
5.0 din 5 bazat pe 1 vot

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine