Sitemap Site Map

Alte articole
A obţine mult pornind de la puţin

Toate seminţele de citrice (grepfruturi, portocale, mandarine, lămâi) produc prin dezvoltare mici plante cu frunze verzi şi lucioase şi flori albe cu parfum delicat. Unele dintre acestea sunt sterile şi nu pot germina, însă dacă veţi însămânţa împreună un anumit număr de seminţe provenind de la fructe diferite, veţi ajunge fără îndoială să obţineţi unele rezultate.
[ Citeşte articol ]

Fiziologia Plantelor

Atunci când se defineşte şi se descrie o plantă, se punctează automat acele trăsături care reprezintă diferenţe între regnul animal şi cel vegetal. Aceasta este probabil consecinţa faptului că omul, reprezentant al regnului animal, are tendinţa de a-şi compara propria morfologie şi fiziologie cu cea a organismelor vegetale. Dintre diferenţele frapante se remarcă, în cazul regnului vegetal, imobilitatea şi absenţa organelor de simţ specifice. Diferenţa principală constă însă în modul de nutriţie.
[ Citeşte articol ]

Cum aranjăm plantele?

Cum aranjăm plantele?

Când încercăm să amplasăm diferite plante de apartament este important să reuşim a obţine asortarea formelor şi culorilor. Acest lucru se poate realiza aşezând câteva ghivece mari cu plante de dimensiuni importante cum ar fi Ficus elastica, Dieffenbachia picta sau Howea forsteriana în spatele celor mai mici, cu specii de talie mai modestă, dar care au frunze colorate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Îngrijirea plantelor pe timp de iarnă

Este aproape imposibil să intrăm într-un apartament şi să nu remarcăm pe o măsuţă sau pe pervaz o prezenţă verde. Varietatea speciilor de plante care astăzi iau parte la decorarea locuinţelor a crescut extrem de mult în ultimele decenii, datorită importării unor splendide exemplare exotice. Dar, pentru a se putea prezenta în toată splendoarea exploziei de frunze şi de flori, aceste plante au nevoie de îngrijiri speciale în timpul iernii. Multe plante au nevoie de odihnă atât pentru formarea florilor, cât şi pentru a se menţine într-o stare bună.
[ Citeşte articol ]

O grădină pentru fiecare ambient

Crearea unei grădini este cu siguranţă o acţiune pasionantă şi fascinantă, dar uneori prezintă probleme. Dacă ar fi vorba doar de a alege un grup de plante, de a le combina în funcţie de formă şi culoare, gustul şi fantezia fiecăruia ar fi suficiente, fără îndoială, pentru a se improviza ca proiectanţi de grădini.
[ Citeşte articol ]