Sitemap Site Map

Aeschynanthus

Eschinantus
Aeschynanthus - Eschinantus

Originare din regiunile tropicale şi subtropicale ale Asiei, Aeschynanthus sunt plante epifite, cu alte cuvinte nu cresc pe sol, ci agăţate pe copacii mari din pădure. Se caracterizează prin prezenţa a numeroase tulpini flexibile, lungi şi căţărătoare, cu frunze eliptice, de culoare verde închis, rigide şi cărnoase, situate la distanţă unele de altele. Florile înmuguresc în timpul verii, au culoare roşie-portocalie strălucitoare, sunt grupate şi foarte decorative.

Cultivare


Aeschynanthus se replantează în martie, o dată la fiecare 3 ani, utilizând amestecuri pe bază de turbă şi muşchi de turbă într-o proporţie de 3 la 1. O dată cu trecerea de la primăvară la vară, planta trebuie să fie udată din ce în ce mai mult; când este foarte cald este oportun să o şi stropiţi zilnic. De la mijlocul primăverii până la mijlocul toamnei este recomandat să administraţi un îngrăşământ lichid diluat. Această plantă are nevoie de multă lumină, dar nu trebuie să fie expusă pe perioade lungi direct la soare. Temperatura ideală în timpul verii este în jurul a 21-27 °C. Când perioada de înflorire se termină, scurtaţi tulpinile cu o treime din lungimea lor. Iarna încetaţi administrarea îngrăşămintelor şi diminuaţi cantitatea de apă astfel încât pământul să fie doar umed.

Reproducere


Multiplicarea acestor plante se face primăvara, prelevând din ramuri butaşi lungi de 5-10 cm. Introduceţi extremitatea tăiată a butaşilor într-o pulbere conţinând hormoni rizogeni, apoi plantaţi-i într-un amestec identic cu cel folosit pentru cultivarea plantelor adulte, adăugând nisip grunjos pentru favorizarea drenajului. Pentru a se produce înrădăcinarea este necesară o temperatură de minimum 20 °C.

Pericole şi precauţii


Planta poate fi contaminată de păduchi şi de coşenile făinoase care produc formaţiuni pulpoase pe faţa inferioară şi axilele frunzelor. În acest caz, îndepărtaţi formaţiunile pufoase cu ajutorul unei pensule înmuiate în alcool denaturat şi repetaţi operaţia după două săptămâni; insectele ar trebui să dispară.

Specii


Florile de Aeschynanthus javanensis se ivesc dintr-un caliciu în formă de cupă, sunt roşu aprins, iar în interior galben strălucitor, sunt tubulare şi puţin încurbate; frunzele sunt mici, uşor dinţate, ovale, de culoare verde închis.
Aeschynanthus lobbianus prezintă tulpini lungi căzătoare şi frunze mici eliptice, cărnoase, verde-închis; florile sale, care înmuguresc vara sunt tubulare, colorate roşu aprins cu partea internă galben-crem. Mai rară decât precedenta este Aeschynanthus marmorată, care are frunze ceroase, verzi, cu nervaţiunea galbenă pe faţa inferioară, lungi chiar de 8-9 cm; florile sunt verzi-gălbui cu pete maronii. Aeschynanthus speciosus este o specie mai mică, înaltă de până la 35 cm, cu frunze verde-deschis şi flori roşii-portocalii strălucitoare.Aeschynanthus
4.7 din 5 bazat pe 6 voturi

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine


Vizualizează acest articol în format PDF (768.49KB)
Necesită Adobe® Reader®