Sitemap Site Map

Bonsaiul

Stilul Moyogi
Bonsaiul - Stilul Moyogi

În acest stil se încadrează arborii bonsai al căror trunchi creşte oarecum neregulat în sus. Dacă în natură această formă ia naştere în urma influenţei vântului, prezenţei altor copaci în jur sau a unor eventuale construcţii învecinate, în cazul bonsaiului forma se obţine prin ancorarea periodică stânga-dreapta. Trebuie ţinut cont de faptul că aceste curburi ale trunchiului trebuie să fie percepute doar când privim aranjamentul din faţă sau din spate. Acest stil acceptă o înclinare maximă de 15 grade a trunchiului, şi poate fi utilizat la majoritatea speciilor de arbori bonsai.

Întreţinerea


Bonsaiul stil Moyogi se udă zilnic, evitând însă stagnarea apei în suportul în care este ţinut ghiveciul. Modul cel mai indicat este scufundarea ghiveciului într-un suport cu apă la temperatura camerei şi ţinut timp de un minut, după care se lasă să se scurgă surplusul de apă şi se aşează înapoi la locul lui. Solul se fertilizează de la începutul primăverii până la sfârşitul toamnei, din două în două săptămâni cu o concentraţie mai mică decât cantitatea indicată pe ambalaj (cam ½). Pulverizarea zilnică este de asemenea esenţială.

Bonsaiul trebuie amplasat într-un loc luminos, dar ferit de razele directe ale soarelui. Ghiveciul se schimbă o dată la 2-3 ani, primăvara, iar în anul în care nu necesită schimbarea, se pot tunde rădăcinile. Crengile care au crescut dezordonat, se pot tunde o dată la două luni pentru a-i da forma dorită. Direcţia de creştere a crengilor subţiri se poate dirija cu ajutorul sârmei, care permite modelarea acestora.Bonsaiul
4.3 din 5 bazat pe 3 voturi

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine


Vizualizează acest articol în format PDF (814.15KB)
Necesită Adobe® Reader®