Sitemap Site Map

Dracaena sanderiana

Lucky Bamboo
Dracaena sanderiana - Lucky Bamboo

Dacă vă doriti pe birou plante verzi de interior cu cerinte minime de îngrijire, atunci "lucky bamboo" poate fi exact ceea ce căutati. În ciuda numelui, "lucky bamboo", adică "bambuşi cu noroc", nu sunt de fapt bambuşi, dar arată ca niste bambusi. Denumirea lor botanică este "Dracaena sanderiana" şi sunt foarte importante plante feng-shui. Importaţi din China, potrivit unei legende asiatice stravechi, "bambuşii cu noroc" oferiţi sau primiţi cadou aduc noroc.

Cultivare


Necesităţile lor de îngrijire sunt minime: tot ce trebuie să faceţi este să le oferiţi o temperatură minimă de 18 °C, igienizare regulată, schimbarea apei din recipient săptămânal, lumină multă fără soare direct. Nu este necesară fertilizarea. Lunar se scoate planta din vas, se spală sub jet de apă neagresiv atât rădăcinile, tulpinile cât şi frunzele, se spală bine vasul şi pietricelele din vas (dacă există) şi se înlocuieşte apa, reaşezând apoi planta la loc.

Reproducere


Planta are o tulpină verde de cca 1 cm. grosime, segmentată, care în mod normal creşte vertical şi produce unul sau mai multi lăstari cu frunze. Tulpina se taie la înălţimea dorită şi se sigilează cu ceară imediat deasupra mugurului lăstarului, ceea ce va stopa creşterea sa şi va favoriza creşterea lăstarului. Prin manipularea sursei de lumină, bambusii pot fi dirijati să crească în forme spiralate.
În occident, "bambuşii cu noroc" tind deja să înlocuiască buchetele din flori tăiate. Aceasta pentru că ei se păstrează tot în recipiente cu apă, dar au viată îndelungată şi işi păstrează aspectul decorativ pe termen lung.

"Bambuşii cu noroc" sunt oferiţi la fir sau în aranjamente special concepute. Numărul şi mărimea firelor din aranjament nu sunt întâmplătoare, existând semnificaţii precise pentru fiecare tip de aranjament. Sunt la modă aranjamentele în formă de piramidă, de forme geometrice impletite, de perete, etc.
Simbolistica oferirii "bambuşilor cu noroc" sub formă de cadou nu este valabilă doar în mediile de afaceri, ci are o acoperire mult mai largă:

 • Carieră: urcă scara (avansare ierarhică);

 • Business: succes şi prosperitate în afaceri;

 • Sănătate: longevitate, sănătate şi viată linistită;

 • Religie: pace sufletească, onoare şi virtute (Zen);

 • Viaţa sentimentală: un suflu nou;

 • Feng Shui: crearea energiei pozitive în ambient (Chi)

Părerile, impresiile şi întrebările cititorilor

Dracaena sanderiana
4.4 din 5 bazat pe 29 voturi şi 1 părere.


 • Bighiu Mihaela
  Clasificare: 5 din 5 Dracaena sanderiana
  Asi dori sa va intreb daca bambusul iti aduce noroc si daca ti-l cumperi singura sau doar daca il primesi cadou ???
  Postat pe


Părerea ta contează  Nume
  Adresă email (confidenţial)
  Mesaj
  Introduceţi caracterele Reincarca imagine


Vizualizează acest articol în format PDF (749.26KB)
Necesită Adobe® Reader®