Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 10Crassula

Crassula

Iarbă grasă
Crassula este un gen cu circa 150 de specii anuale şi perene, în general originare din Africa de Sud. Trăiesc în zonele cele mai aride şi se adaptează perfect la medii variate; sunt plante suculente şi au diferite forme şi dimensiuni; majoritatea speciilor se dezvoltă vertical, dar există şi unele cu aspect de tufă, târâtoare sau căţărătoare.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Crossandra

Crossandra

Crosandra
Genul Crossandra numără circa 50 de specii foarte frumoase, permanent verzi, de tip subarbust. Originare din Asia şi Africa tropicală, sunt plante delicate şi foarte pretenţioase, deoarece au nevoie chiar şi în casă de condiţiile climaterice ale habitatului natural: umbră, căldură şi umiditate constante.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 3 comentarii ]

Cryptanthus

Cryptanthus

Criptanus
Marea majoritate a celor circa 20 de specii ale genului Cryptanthus sunt originare din jungla braziliană şi sunt lipsite de tulpini, având frunze lanceolate şi arcuite care formează o rozetă frumoasă; florile sunt adesea nesemnificative din punct de vedere estetic.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Ctenanthe

Ctenanthe

Ctenante
Este un gen de circa 15 specii de plante perene, permanent verzi, rizomatoase, originare din pâdurile cu climă umedă ale Americii de Sud. Sunt cultivate pentru frunzele ovale sau lanceolate, adesea striate, cu pete verde închis, verde strălucitor, galbene sau argintii.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Cycas

Cycas

Cicas
Speciile din genul Cycas au câteodată un aspect care aminteşte de cel al palmierilor, dar din punct de vedere al clasificării botanice fac parte din gimnosperme, fiind prin urmare "părinţii" coniferelor şi ai Gingko biloba. Sunt plante "primitive", neschimbate, păstrându-şi aspectul încă din vremuri preistorice. Cycas sunt plante dioice, adică au florile de sex masculin şi respectiv feminin pe plante diferite.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 7 comentarii ]