Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 11Cyclamen

Cyclamen

Ciclamen
Genul Cyclamen cuprinde circa 20 de specii perene, tuberculate, provenind din diferite tipuri de habitat: de la vegetaţia de pădure din zonele alpine până la regiunile mediteraniene orientale, Iran şi sudul Somaliei. Speciile sălbatice se cultivă în loc deschis, în zone umbroase; cele delicate sunt adecvate pentru a fi asezate în casă sau în seră.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Cymbidium

Cymbidium

Cimbidium
Cymbidium este un gen care cuprinde 50 de specii şi foarte multe varietăţi horticole indicate pentru cei care iubesc orhideele şi dispun de un ambient nu foarte cald. Speciile cultivate ca plante de apartament sunt epifite în mediul lor natural, dezvoltându-se pe arbori; totuşi, Cymbidium poate creşte şi la nivelul solului, atât în zone semideşertice cât şi în cele pluviale.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Cyperus

Cyperus

Ciperus, papirus
Este un gen care cuprinde 500-600 de specii permanent verzi, rizomatoase, care trăiesc în medii umede, în special în regiunile tropicale şi subtropicale, şi care cresc bine în apartament dacă sunt ţinute la cald în timpul iernii şi sunt udate mereu.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Cyrtomium

Cyrtomium

Cirtomium
Originar din Asia, din Himalaya până în Japonia, genul Cyrtomium reuneşte 12 specii de ferigi, dintre care câteva sunt foarte adecvate pentru cultivarea în casă, deoarece suportă chiar şi condiţii de mediu în care alte plante ar suferi.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Davallia

Davallia

Davalia
Genul Davallia cuprinde 34 de specii destul de uşor de cultivat deoarece, fiind de origine tropicală, nu pretind umiditate crescută. Are frunze luxuriante şi rădăcini rizomatoase subţiri şi scuamoase care cresc până când acoperă pereţii exteriori ai ghiveciului.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]