Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 12Dieffenbachia

Dieffenbachia

Diffenbahia
Genul Dieffenbachia cuprinde circa 30 de specii permanent verzi, perene, originare din pădurile tropicale ale Americii şi ale vestului Indiei. Sunt dintre plantele cel mai frecvent cultivate în apartament datorită efectului decorativ al frunzelor, care prezintă o gamă largă de motive, putând fi împestriţate sau marmorate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 6 comentarii ]

Dionaea

Dionaea

Dionea
Dionaea muscipuia este originară din zonele calde şi umede ale Carolinei de Sud, SUA, unde solul acid şi lipsit de multe elemente nutritive a forţat această plantă să-şi dezvolte capacitatea de a se hrăni cu insecte.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Dizygotheca

Dizygotheca

Genul Dizygotheca reuneşte un mic grup de plante cu aspect foarte elegant, originare din zonele tropicale. Sunt arbuşti cu tulpini subţiri, verticale, la extremitatea cărora se formează frunzele palmate, constituite din foliole subţiri, arcuite şi dinţate, colorate verde-brun atât de închis încât par aproape negre. Necesită îngrijire constantă, temperaturi crescute tot timpul anului şi amplasare în locuri foarte luminoase, dar la adăpost de soare.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Dracaena

Dracaena

Dracena
Dracena este cultivată în principal datorită frumuseţii şi valorii decorative a frunzelor care conferă plantei un aspect foarte elegant; exemplarele adulte viguroase pot produce vara flori albe-crem. Sunt originare din Africa tropicală şi din insulele Canare şi adesea sunt confundate cu speciile din genul Cordyline care au aspect asemănător, dar provin din Australia şi Asia.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 14 comentarii ]

Dracaena sanderiana

Dracaena sanderiana

Lucky Bamboo
Dacă vă doriti pe birou plante verzi de interior cu cerinte minime de îngrijire, atunci "lucky bamboo" poate fi exact ceeea ce căutati. În ciuda numelui, "lucky bamboo", adică "bambuşi cu noroc", nu sunt de fapt bambuşi, dar arată ca niste bambusi. Denumirea lor botanică este "Dracaena sanderiana" şi sunt foarte importante plante feng-shui.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 3 comentarii ]