Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 14Exacum

Exacum

Genul cuprinde circa 25 de specii anuale, bienale şi perene, permanent verzi. Specia care se adaptează cel mai bine pentru creşterea în casă este Exacum affine, originară din insula Socotra din Oceanul Indian.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Fatshedera

Fatshedera

Iederă falsă
Plantă permanent verde, foarte atractivă, Fatshedera lizei se adaptează foarte bine pentru a trăi în apartament, deoarece nu suportă aerul uscat din locurile încălzite şi, pe de altă parte, supravieţuieşte la temperatura de îngheţ. Denumirea sa derivă din numele a două plante prin a căror hibridare a rezultat: Fatsia japonica şi Hedera helix
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Fatsia

Fatsia

Ricin fals
Fatsia este un gen care cuprinde numai 2 specii de arbuşti permanent verzi, mari şi impunători, cultivaţi în apartament pentru eleganţa conferită de frunzele verzi, lucioase şi ample, late de 4,5 cm. Este o plantă originară din Japonia şi Taiwan, care se adaptează bine într-o gamă largă de condiţii.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Ficus

Ficus

Genul Ficus cuprinde peste 800 de specii tip arbust, arbore sau plantă căţărătoare, originare din regiunile tropicale şi subtropicale, dar care se adaptează la diverse condiţii. Sunt toate plante foarte elegante, iar unele se cultivă în apartament pentru frumuşeţea frunzelor deosebit de decorative. Seva conţinută în toate speciile poate fi iritantă şi caustică pentru piele.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Fittonia

Fittonia

Fitonia
Fittonia este o plantă cu aspect încântător, originară din pădurile pluviale ale Americii de Sud; se cultivă pentru frunzele ornamentale, împodobite cu dungi, şi pentru aspectul său extins, dar de mică înălţime.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]