Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 15Gardenia

Gardenia

Gardenia se cultivă cu greutate deoarece necesită îngrijiri atente şi constante. Este o plantă delicată, apreciată totuşi din multe motive: frunzele lucioase, verde închis, persistă întregul an şi creează un contrast cu florile minunate, albe-crem foarte intens parfumate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Guzmania

Guzmania

Originară din jungla vestului Indiei şi din regiunile nord - vestice ale Americii de Sud, Guzmania este un gen care cuprinde peste 120 de specii permanent verzi, în mare parte epifite, aparţinând familiei Bromeliacee. Frunzele lungi şi înguste formează o rozetă tipică, iar în partea bazală sunt arcuite şi suprapuse, formând astfel o cavitate care reţine apa.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 4 comentarii ]

Gynura

Gynura

Ginura
Gynura este un gen de circa 50 de specii permanent verzi, originare din regiunile tropicale ale Africii şi Asiei. Sunt apreciate pentru frumuseţea frunzelor, moi şi catifelate, acoperite de un puf purpuriu, care conferă întregii plante o culoare violet cu atât mai intensă cu cât planta este mai tânără.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Haemanthus

Haemanthus

Hemantus
Haemanthus este un gen care cuprinde 20 de plante bulboase originare din Africa de Sud, foarte apreciate pentru florile lor splendide, remarcabile, reunite în inflorescenţe în formă de calotă sau umbelă, lungi de câţiva centimetrii şi uneori înconjurate de bractee mari cu aspect atrăgător.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Haworthia

Haworthia

Havortia
Haworthia este un gen care cuprinde peste 150 de specii suculente, originare din Africa de Sud. Aproape toate sunt lipsite de tulpină şi sunt formate dintr-o rozetă de frunze împestriţate, suprapuse şi cărnoase, iar fiecare specie produce flori nesemnificative pe care este mai bine să le îndepărtaţi.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]