Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 16Hedera

Hedera

Iedera
Aceste plante decorative căţărătoare, permanent verzi, cresc rapid şi pot fi foarte longevive. Genul Hedera nu cuprinde multe specii, însă acestea au dat naştere la nenumărate varietăţi cu frunze diferite ca forme şi dimensiuni: de la frunze romboide minuscule la frunze mari în formă de stea, cu vârfurile alungite; chiar şi culoarea variază de la verde la auriu, argintiu, galben, crem şi gri.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Hibiscus

Hibiscus

Trandafirul japonez
Trandafirul japonez (sau de China) în mediul natural, genul Hibiscus este prezent cu peste 300 de specii care pot avea aspect de copăcel, arbust sau erbaceu, fiind plante anuale sau perene. În apartament se cultivă speciile perene şi anuale tip arbust cu aspect de tufă; creşterea tulpinilor se ajustează prin scurtări oportune.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Hydrangea hortensis

Hydrangea hortensis

Hortensia
Numele provine din greacă “hydor” însemnând apă şi “angeion” care înseamnă vas. Face parte din familia Saxifragaceae şi este cunoscută şi sub numele de ortanta, ortensa sau calin. Hortensia este originară din Extremul Orient (China şi Japonia), cuprinzând circa 80 de specii de arbuşti răspândite în America, Asia.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Hippeastrum

Hippeastrum

Crin asiatic
Hippeastrum este un gen format din circa 80 de specii bulboase, originare din America Centrală şi de Sud. Horticultorii au creat numeroşi hibrizi care produc primăvara flori enorme în formă de trompetă, colorate variabil de la alb la roz stacojiu, de la roşu închis la portocaliu, adesea cu striaţii albe.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 3 comentarii ]

Hoffmannia

Hoffmannia

Hofmania
Aceste plante, originare din regiunile tropicale ale Americii de Sud, nu sunt foarte des întâlnite în apartament; se cultivă pentru frunzele lor remarcabile, încreţite, cu nervuri evidente, adesea împestriţate în diverse culori, uneori cu tonuri irizate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]