Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 17Howea

Howea

Hovea
Aceste plante au un frunziş atractiv şi avantajul de a fi uşor de îngrijit; se adaptează oriunde ar fi aşezate, dar preferă lumina intensă şi câteva ore de soare zilnic. Singurele două specii sunt: Howea forsteriana şi Howea belmoreana (cunoscute sub numele de kentia).
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Hoya

Hoya

Floare de ceară
În marea lor majoritate, speciile din genul Hoya sunt plante căţărătoare, plante tip arbust cu aspect de tufă sau plante târâtoare, originare din cele mai calde regiuni ale Asiei şi Australiei. Se cultivă cu uşurinţă, iar vara produc flori în formă de stea, ceroase, foarte atractive, care persistă întregul anotimp.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 16 comentarii ]

Hyacinthus

Hyacinthus

Zambilă
Zambilele sunt plante bulboase extrem de apreciate şi foarte cultivate pentru încântătoarele lor flori parfumate care înfloresc primăvara şi au minunate culori pastelate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Hypoestes

Hypoestes

Hipoestes
Plantele din genul Hypoestes sunt mici tufe apreciate mai presus de toate pentru frumuseţea şi valoarea decorativă a frunzelor care sunt pătate în diferite nuanţe de la roz pal la cărămiziu. Cea mai adecvată pentru interioare este Hypoestes sanguinolenta, specie originară din Madagascar.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Impatiens

Impatiens

Sporul casei
Impatiens este un gen de circa 850 de specii anuale şi perene care cresc în mod natural în multe regiuni cu climă tropicală sau temperat-caldă. Sunt plante foarte apreciate, deoarece pretind o îngrijire minimă, sunt rezistente la boli şi se maturează repede, producând flori foarte colorate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]