Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 18Iresine

Iresine

Iresine este un gen de circa 80 de specii originare din Australia şi America de Sud. Cea mai cultivată în apartament este Iresine herbstii care prezintă frumoase frunze roşii, adecvată pentru a fi inserată în grupuri de plante cu frunze verzi, pentru a obţine un contrast încântător.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Jacobinia

Jacobinia

lacobinia
Genul Jacobinia cuprinde 420 de specii care cresc în mod natural în multe zone cu clima tropicală şi subtropicală. Sunt plante pentru interior foarte răspândite, căutate pentru splendidele lor flori tubulare, intens colorate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Jasminum

Jasminum

Iasomia
Iasomia aparţine genului Jasminum care cuprinde circa 200 de specii de arbuşti şi plante căţărătoare permanent verzi, care înfloresc iarna sau primăvara. Unele specii sunt foarte graţioase şi delicate, fiind de aceea adecvate pentru a fi cultivate în apartament, în timp ce altele sunt sălbatice şi se cultivă în loc descoperit.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Kalanchoe

Kalanchoe

Genul Kalanchoe cuprinde circa 130 de specii de plante, în marea majoritate suculente, dintre care câteva se adaptează foarte bine la cultivarea în apartament şi sunt apreciate pentru frunzele frumoase şi pentru florile de diferite culori: roz, roşu, portocaliu sau galben. În mod natural înfloresc primăvara, dar pot fi forţate pentru a înflori în preajma Crăciunului.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Lapageria

Lapageria

Lapageria este o plantă căţărătoare de mari dimensiuni; are frunze verzi şi lucioase care cresc pe tulpini subţiri, sinuoase; este originară din Chile, unde este considerată floare naţională.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]