Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 19Lithops

Lithops

Litops
Numele acestor plăntuţe suculente originare din Africa de Sud înseamnă "pietre vii". Sunt constituite dintr-o singură pereche de frunze unite, cărnoase şi rotunjite, inserate pe o scurtă tulpina subterană; formează astfel un corp unic, gros, care seamănă perfect cu o piatră.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Mammillaria

Mammillaria

Mamilaria
Genul Mammillaria cuprinde peste 200 de specii, aproape toate foarte uşor de cultivat. Sunt cactuşi de deşert originari din sudul Statelor Unite şi din Mexic; sunt oarecum mici şi au formă globulară sau cilindrică. Mulţi produc mlădiţe bâzâie şi formează rapid grupuri.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Maranta

Maranta

Genul Maranta cuprinde 20 de specii permanent verzi, rizomatoase, originare din pădurile pluviale ale Americii Centrale şi de Sud. Sunt plante foarte apreciate pentru frumuseţea frunzelor pătate care au un comportament caracteristic, în timpul zilei aplecându-se, iar noaptea devenind verticale.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Medinilla

Medinilla

Medinila
Genului Medinilla îi aparţin câteva dintre cele mai frumoase plante tropicale; se cultivă în locuri calde şi însorite sau în seră, dar sunt foarte dificil de îngrijit, deoarece sunt foarte delicate, iar pentru a înflori necesită anumite condiţii precise.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Mimosa

Mimosa

Mimoza senzitivă
Mimosa pudica este o plantă frumoasă care nu trebuie confundată cu Acacia dealbata, care produce flori galbene. Are un frunziş delicat, penat şi flori roz, rotunde şi pufoase. Atingând cu delicateţe frunzele, acestea se îndoaie, înconjurând peţiolul care la rândul său se îndoaie în jos.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]