Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 24Primula

Primula

Primulă
Genului Primula îi aparţin circa 400 de specii răspândite în multe regiuni ale lumii. Este vorba de plante erbacee, dintre care multe sunt adaptate pentru apartament, cu singura menţiune ca trebuie transferate afară după înflorire. Sunt specii perene, dar frecvent sunt cultivate ca anuale; au frunzele dispuse în rozetă, iar în timpul iernii şi primăvara produc multe flori de culori strălucitoare şi deseori parfumate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Pteris

Pteris

Acest gen cuprinde circa 280 de specii de ferigi cu o răspândire vastă: din pădurile tropicale umede până în zonele temperate de pădure din Europa.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Rebutia

Rebutia

Rebuţia
Genul Rebutia cuprinde circa 40 de specii care cresc spontan în Bolivia şi Argentina, unde pot fi întâlnite până la 4000 m altitudine. Este un mic cactus uşor de cultivat şi întâlnit frecvent în numeroase varietăţi.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Rhapis

Rhapis

Rapis
Aceste plante constituie un grup de palmieri caracterizaţi prin tulpini rigide şi neramificate, acoperite de o coajă lucioasă, colorată roşu-brun. Frunzele sunt dispuse sub formă de evantai şi se divid în fâşii mai subţiri, lungi chiar de peste 20 cm.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Rhipsalidopsis

Rhipsalidopsis

Ripsalidopsis
Rhipsalidopsis este un gen de cactuşi originari din jungla sud americană unde cresc mai ales ca epifiţi, adică nu se dezvoltă pe pământ, ci pe ramuri ale plantelor arborescente care le "găzduiesc".
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]