Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 25Rhododendron

Rhododendron

Azaleea
Genul Rhodondendron cuprinde sute de specii, printre care şi clasicii rododendroni de gradină şi azaleele comune cultivate ca plante de ghiveci. Azaleea este un arbust întotdeauna verde, sălbatic, care înfloreşte abundent primăvara, dar pe care horticultorii îl supun adesea unei cultivări forţate pentru a obţine o înflorire timpurie în timpul iernii, în preajma Crăciunului.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Rhoicissus

Rhoicissus

Roicisus
Acet gen cuprinde arbori permanent verzi sau plante căţărătoare şi căzătoare, care cresc spontan în regiunile împădurite ale Africii de Sud şi tropicale. În apartament se cultivă numai Rhoicissus capensis, plantă căţărătoare similară cu unele specii cuprinse în genul Cissus, cu care este strâns înrudită.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Saintpaulia

Saintpaulia

Violetă de Parma
Violetele africane aparţin unui gen care cuprinde o duzină de specii permanent verzi, perene, toate originare din Africa Centrală. Aceste plante se numără printre cele mai interesante specii care pot fi cultivate în apartament, deoarece produc în orice perioadă a anului o abundenţă de flori viu colorate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Sanseviera

Sanseviera

Limba soacrei
Sansevieria este un gen care cuprinde circa 60 de specii originare din Africa şi Asia, clasificabile în două mari grupe: unul cu plante înalte, având frunze drepte şi lanceolate, iar celălalt cu plante joase în formă de rozetă. Ambele grupe au frunze destul de dese, ce se formează dintr-un rizom gros, dezvoltat imediat sub suprafaţa pământului.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Schefflera

Schefflera

Şeflera
Schefflera este un gen cuprinzând circa 900 de specii permanent verzi, perene, tip arbust sau căţărătoare, dintre care unele sunt cultivate în apartament pentru frunzişul frumos şi armonios. Sunt plante originare din Polinezia şi Indonezia, unde ating înălţimi considerabile; în casă pot ajunge la 2 m dacă rădăcinile au spaţiu suficient pentru a se dezvolta.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 3 comentarii ]