Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 26Schlumbergera

Schlumbergera

Şlumbergera
Acest gen cuprinde câteva specii de plante suculente, originare din pădurile tropicale ale regiunilor muntoase din Brazilia, unde cresc ca epifite. Sunt foarte decorative, mai ales dacă se cultivă în coşuleţe suspendate din care se revarsă numeroasele flori ce se formează la extremitatea ramurilor.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Scindapsus

Scindapsus

Potos
Plantele aparţinând genului Scindapsus sunt uşor de cultivat şi sunt mult apreciate datorită eleganţei lor. Cuprinde 25 de specii şi varietăţi de plante agăţătoare permanent verzi, dintre care unele clasificate în trecut în genul Photos.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Sedum

Sedum

Iarbă grasă
Sedum este un gen care cuprinde circa 400 de specii în general suculente. Speciile delicate sunt adaptate cultivării în apartament, fiind apreciate datorită florilor stelate şi efectului deosebit pe care îl produc prin culoarea şi forma frunzelor cărnoase.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Selaginella

Selaginella

Struţişor
Genul Selaginella cuprinde specii permanent verzi asemănătoare unor ferigi mici; cele care se cultivă în apartament pot forma covoare joase, compacte sau ramificate, alcătuite din tulpini acoperite de foliole subţiri. Selaginella lepidophylla este frecvent vândută sub forma de buchete uscate care totuşi devin verzi imediat ce sunt introduse în apă; din această cauză se mai numeşte şi "planta reînvierii".
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Senecio

Senecio

Cinerarie
Genul Senecio cuprinde aproape 1000 de specii foarte diferite între ele atât prin formă cât şi prin caracteristici: într-adevăr, pot fi anuale, bienale, erbacee, perene, agăţătoare, sub formă de arbuşti, mici copaci sau suculente şi se întâlnesc în toate colţurile lumii, în condiţii de viaţă foarte diferite.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]