Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 27Sinningia

Sinningia

Glosinia
În genul Sinningia sunt cuprinse şi speciile care pentru un timp au fost clasificate drept Gloxinia şi Rechsteineria. Sunt plante rizomatoase, perene, cu frunze căzătoare sau permanent verzi, foarte ornamentale datorită frunzelor frumoase şi florilor mari, catifelate, viu colorate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Solanum

Solanum

Cartof decorativ
Genul Solanum cuprinde aproximativ 2000 de specii: arbuşti, plante agăţătoare, plante ornamentale, dăunătoare, horticole sau legumicole. Două dintre ele sunt cultivate ca plante de apartament, deoarece încântă în lunile de iarnă prin fructele tip bacă viu colorate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Sparmannia

Sparmannia

Tei de cameră
Este vorba despre arbuşti permanent verzi care pot atinge dimensiunile unor copăcei şi care au frunze ornamentale şi flori foarte frumoase. Genul cuprinde circa 7 specii, toate originare din estul Africii şi Madagascar; singura cultivată în apartament este Sparmannia africana.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Spathiphyllum

Spathiphyllum

Spatifilum
Spathyphyllum este un gen cuprinzând circa 36 de specii rizomatoase perene, originale din pădurile Indonezei şi Americii tropicale. În mod obişnuit se cultivă numai Spathyphyllum wallisii, care infloreşte având o bractee albă, mare, asemănătoare unei petale, din care se dezvoltă o inflorescenta cilindrică în formă de spic, colorată alb-crem.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Stapelia

Stapelia

Stapelia este un gen cuprinzând circa 45 de specii de plante suculente originare din Africa de Sud, fascinante, dar dificil de cultivat. Produc flori foarte frumoase cu lăţimea de până la 30 cm în cazul celor mai stelate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]