Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 30Tradescantia

Tradescantia

Telegraf
Genul Tradescantia provine din zonele subtropicale ale Americii Centrale şi de Sud şi cuprinde numeroase specii perene permanent verzi, cu tulpini târâtoare sau căzătoare, acoperite de frunze mici şi ascuţite. Sunt plante uşor de cultivat, adecvate şi pentru cultivarea în coşuleţe suspendate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Vriesea

Vriesea

Vriesea este un gen format din circa 200 de specii, dintre care câteva sunt foarte răspândite ca plante de apartament fiind apreciate pentru frunzele şi inflorescenţele colorate şi atrăgătoare. Frumuseţea lor este datorată mai ales bracteelor viu colorate, care apar în diferite perioade ale anului; florile propriu-zise sunt însă mai puţin semnificative şi durabile.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Xanthosoma

Xanthosoma

Xantozoma
Xanthosoma este un gen cu circa 50 de specii răspândite mai ales în pădurile tropicale ale Americii Centrale şi de Sud. Sunt plante frumoase, verzi, foarte apreciate pentru valoarea decorativă a frunzelor; produc flori grupate în infloresceţe tip spadix.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Yucca

Yucca

Iuca
Yucca este un gen de circa 40 de specii originare din America Centrală şi vestul Indiei. În mediul natural atinge chiar 12 m înălţime, de aceea numai câteva specii cu creştere lenta pot fi cultivate în casă. Yucca are o tulpină caracteristică, lemnoasă, groasă şi aspră, la extremitatea căreia se formează una sau mai multe rozete de frunze.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 10 comentarii ]

Zantedeschia

Zantedeschia

Cală
Zantedeschia este un gen care cuprinde 6 specii. Sunt plante extraordinar de frumoase care intră după înflorire într-o perioadă de repaus; de aceea, după câteva luni de la apariţia florilor, vor fi stimulate pentru reluarea creşterii prin udare şi nutriţie corespunzătoare.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]