Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 5Beloperone

Beloperone

Arbust permanent verde Beloperone se cultivă pentru valoarea sa ornamentală; plantele adulte produc neîntrerupt, din aprilie până în decembrie, inflorescenţe constituite din flori mici care emerg dintre bracteele colorate frapant, uşor arcuate şi suspendate pe ramuri.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Billbergia

Billbergia

Lacrima Îngerului
Billbergia sunt plante originare din nordul Mexicului şi din America de Sud, fiind răspândite până în nordul Argentinei, în general, asemănător majorităţii bromeliaceelor, cresc pe arbori, la locul de încrucişare a ramurilor, dar există diverse specii care cresc destul de uşor şi pe sol. Frunzele acestor plante sunt înguste şi alungite, prezentând de-a lungul marginilor spini foarte mici, coloraţi verde închis.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Bletilla

Bletilla

Bletila
Bletilla striata este originară din Asia Orientală şi este singura specie cultivată dintr-un grup de orhidee uşor de recunoscut. Este o orhidee cu frunze căzătoare, care are o perioadă de înflorire lungă; bobocii apar în iunie-iulie şi se deschid treptat în iulie-august; florile sunt roz intens cu marginea superioară purpurie; apar reunite în grupuri de 10-12 pe fiecare tulpină.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Bonsaiul

Bonsaiul

Stilul Moyogi
În acest stil se încadrează arborii bonsai al căror trunchi creşte oarecum neregulat în sus. Dacă în natură această formă ia naştere în urma influenţei vântului, prezenţei altor copaci în jur sau a unor eventuale construcţii învecinate, în cazul bonsaiului forma se obţine prin ancorarea periodică stânga-dreapta.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Bouvardia

Bouvardia

Buvardia
Genul Bouvardia cuprinde circa 30 de specii de plante originare din regiunile tropicale şi subtropicale ale Mexicului şi Americii de Sud. Speciile cultivate în mod obişnuit în apartament sunt arbuşti mici, permanent verzi, cu flori destul de atrăgătoare, colorate diferit în funcţie de specie şi în general parfumate. Tulpinile sunt lemnoase şi foarte ramificate, iar frunzele sunt netede, de un verde strălucitor.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]