Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 6Browallia

Browallia

Floarea de safir
Originare din America de Sud, Browallia sunt plante optime pentru cultivarea în apartament. Marea majoritate sunt specii perene, dar sunt tratate ca şi cele anuale, deoarece înfloresc în anul însămânţării.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Brunfelsia

Brunfelsia

Este un gen originar din America tropicală şi din vestul Indiei. Cuprinde mai mult de 30 de specii "înrudite" cu banalul cartof; toate au ca trăsătură comună variaţia culorii florilor de la o zi la alta; ele trec de la violet-purpuriu în momentul deschiderii, la culoarea levănţicăi şi în final la alb. Aceste plante au în general aspect de arbust, dar uneori, în regiunile cu climă caldă, au înfăţişare de mici arbori.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Caladium

Caladium

Genul Caladium cuprinde 7 specii perene originare din America se Sud. Se disting şi sunt preferate ca plante de apartament datorită culorii vii şi efectului decorativ al frumoaselor frunze sagitate, cu aspect asemănător hârtiei. Există hibrizi numeroşi, fiecare cu o coloraţie proprie, particulară, a frunzelor.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Calathea

Calathea

Calatea
Genul Calathea cuprinde circa 300 de specii permanent verzi, perene, rizomatoase, originare din regiunile subtropicale ale Americii de Sud. Se cultivă pentru frumuseţea lor şi pentru efectul decorativ caracteristic conferit de frunzele ovale; acestea prezintă pe faţa superioară desene în nuanţe de verde şi galben, cărora le corespund pe faţa inferioară frumoase desene purpurii.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Calceolaria

Calceolaria

Papucel, Pantofior
Calceolaria sunt originare din America Centrală şi de Sud; toate speciile se caracterizează prin forma specială a florilor, acestea fiind rotunde şi amintind de un papuc; de fapt, numele lor derivă din latinescul calceolus care înseamnă tocmai papuc, pantofior. Multe sunt plante erbacee şi dintre ele s-au selecţionat hibrizi, care se adaptează bine ca plante de interior.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]