Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 7Capsicum

Capsicum

Ardei ornamental
Acest gen, originar din America de Sud, cuprinde, alături de ardeii comestibili (graşi sau iuţi), şi câteva varietăţi horticole care se cultivă exclusiv pentru valoarea decorativă a fructelor; sunt plante de regulă anuale, fiind prin urmare desfiinţate atunci când fructele încep să se zbârcească şi să cadă.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Catharanthus

Catharanthus

Catarantus
Genului Catharanthus îi aparţin 7-8 specii anuale şi perene, asemănătoare sachirului de Madagascar. Unica specie cultivată în apartament este Catharanthus roseus, foarte apreciat pentru florile sale roz.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Chamaedorea

Chamaedorea

Camedorea
Genul Chamaedorea cuprinde circa 100 de specii de palmieri mici, cu creştere lentă, originari din pădurile pluviale ale Americii de Sud. Unele plante sunt cultivate ca plante de apartament de o eleganţă deosebită. Au tulpini subţiri, dar rezistente care formează o rozetă compactă şi graţioasă de frunze înguste, uşoare şi subţiri.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Chlorophytum

Chlorophytum

Voalul-miresei
Gennul Chlorophytum cuprinde circa 250 de specii permanent verzi, perene, rizomatoase, provenite din Africa Occidentală şi Meridională. Sunt unele dintre plantele cel mai uşor de cultivat în casă şi sunt disponibile în multe varietăţi cu frunze lungi, elegante, arcuite, colorate verde cu alb şi cu flori mici, albe.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Chrysanthemum

Chrysanthemum

Crizantemă
Crizantemele de apartament sunt foarte decorative; produc flori de dimensiuni egale care înfloresc aproape simultan. Numai unele specii ale acestui gen vast se cultivă ca plante de apartament, însă numărul de plante cuprinse în acest grup este cu adevărat mare, plantele şi florile fiind foarte variate sub aspectul culorilor şi formelor.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 45 comentarii ]