Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de apartament

Pagina 8Cissus

Cissus

Viţă de apartament
Originare din estul Asiei, Africa şi America, aceste plante căţărătoare sunt adecvate ca plante de apartament, ideale pentru locuri răcoroase şi umbroase şi uşor de cultivat. Din acest gen fac parte circa 350 de specii şi numeroase varietăţi diferite prin forma şi culoarea frunzelor. Unele specii au tulpini suculente cu forme ciudate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Clivia

Clivia

Crin roşu
Clivia este un gen originar din Africa de Sud, care cuprinde patru specii perene, permanent verzi, cultivate ca plante de apartament pentru florile portocalii extrem de atrăgătoare. Într-adevăr, primăvara, în centrul plantei apare un peduncul floral gros şi lung, în vârful căruia se deschid florile graţioase, tubulare, reunite sub forma unei umbele sferice.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Cocos

Cocos

Cocotier
Unica specie a acestui gen este Cocos nucifera, palmier originar din insulele Pacificului, unde devine un arbore de peste 30 m înălţime care produce fructele caracteristice, lemnoase, cu pulpă comestibilă (nuci de cocos). De câtva timp se găsesc în comerţ exemplare tinere care în ghiveci nu pot depăşi 2-3 metri înălţime.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Codiaeum

Codiaeum

Croton
Genul Codiaeum este originar din pădurile din Malaezia şi din insulele Pacificului. În mod obişnuit este denumit croton şi este cultivat ca plantă de apartament pentru frumoasele sale frunze cu valoare oranamentală deosebită, care se prezintă într-o gamă largă de culori, nuanţe şi forme. Este o plantă căreia i se poate menţine aspectul, scurtându-i regulat ramurile şi care poate ajunge la un metru înălţime.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Coffea

Coffea

Arbore de cafea
Arborele de cafea este originar din Etiopia, iar astăzi este foarte răspândit chiar şi în ţările tropicale; este un arbust permanent verde, adaptat pentru creşterea în casă, care se cultivă pentru frunzele sale decorative. Are tulpini firave, decorate cu frunze frumoase, ovale, cu margini ondulate, lungi de 15 cm, lucioase şi colorate verde închis.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]