Sitemap Site Map

Anemone
Anemone

De culoare roşie, albă, roz, mov şi albastru, anemonele se prezintă într-o gamă variată de culori. Sunt flori "vesele", ieftine şi au o durată lungă de viaţă. Specia cea mai cunoscută este Anemone coro-naria, care poate fi cultivată în aer liber, în locuri ferite. Sunt, apoi, anemonele japoneze, plante foarte rezistente şi elegante, ce se folosesc adesea la bordurile mixte.

Cultivare


Primăvara şi vara, aşezaţi plantele într-un loc luminos, dar uşor umbrit. Compostul trebuie să fie moderat umed şi se administrează fertilizant lichid la fiecare 2-3 săptămâni pe perioada creşterii. Când florile încep să se veştejească udarea trebuie să fie treptat redusă şi ea se va suspenda după ce frunzele vor cădea. Anemonele oferă o înflorire bogată până vara. Pentru a le cultiva cu succes, trebuie plantate în octombrie-noiembrie cu excepţia speciei Anemone coronaria şi a varietăţilor sale, care pot fi plantate în iunie sau iulie. Puneţi într-un vas un strat de material de drenaj şi umpleţi-l apoi cu un strat de compost fertil amestecat cu turbă. Ideal ar fi să adăugaţi humus, pentru a îmbogăţi amestecul. După ce aţi presat compostul, puneţi vasul într-un loc expus la soare, dar răcoros. La apariţia mlădiţelor, intensificaţi udarea şi adăugaţi eventual un fertilizant lichid la fiecare două săptămâni.

Reproducere


În timpul perioadei de repaus, în octombrie, tuberculii de Anemone coronaria pot fi divizaţi şi replantaţi ca şi în cazul plantelor noi. Februarie este, în schimb, luna ideală pentru semănarea anemonelor în vase joase, folosind un a-mestec de pământ de flori şi nisip grosier. După ce aţi acoperit uşor seminţele cu nisip fin, umeziţi compostul şi puneţi vasul într-un loc răcoros şi ferit la 13-16°C. Când vedeţi că apar plantele, ex-puneţi-le la lumină mai multă, fără a modifica temperatura şi umeziţi compostul. Cel puţin un an nu trebuie să transplantaţi plantele.

Pericole şi precauţii


Este necesar să pulverizaţi un fungicid pe bază de cupru, pentru a preveni bolile fungice. Dacă, în schimb, plantele sunt infestate de păduchi de plante, trebuie să folosiţi un insecticid pe bază de piretru.

Specii şi soiuri


Originară din Europa Meridională, Anemone apennina ajunge la dezvoltarea maximă la 15-20 cm. Este potrivită pentru cultivarea în răzoare sau în ghivece. Anemone coronaria este o specie tipică pentru ţările mediteraneene şi din Asia Centrală. Are flori roşii, albe şi albastre care înfloresc pe o tulpină de 15-30 cm. Originară din Turcia, Anemone blânda este o plantă robustă, înaltă de 25 cm, cu flori roşii, albe, albastre sau roz strălucitor, care înfloresc de la sfârşitul lui februarie până la sfârşitul lui aprilie. Anemone japonica, înaltă de până la 1,5 m, are flori în diverse tonalităţi de alb, roz sau purpuriu, în funcţie de varietate.
Iubitoare de locuri umbroase, Anemone nemorosa este o specie de un efect deosebit ca strat-covor cu flori delicate de culoare albă. Cunoscute sunt varietăţile sale "Robinsoniana" cu flori de culoare violet-lavandă şi "Vestal", cu flori duble de culoare albă. Anemone pavonina, originară din regiunile mediteraneene, este înaltă de 20-25 cm şi are flori solitare roşii, roz sau purpurii. Anemone tschaernjaewii este o spe cie originară din India de Nord şi Afghanistan. Este înaltă doar de 10-20 cm şi are frunze lucioase şi dinţate, flori albe sau roz.Anemone
4.7 din 5 bazat pe 10 voturi

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine


Vizualizează acest articol în format PDF (817.91KB)
Necesită Adobe® Reader®