Sitemap Site Map

Aquilegia
Aquilegia

Plante erbacee perene, speciile genului Aquilegia se pot răspândi singure prin seminţe. Variază ca înălţime între 60 şi 90 cm şi au flori albastre, albe, galbene sau bicolore, de forma unei pâlnii, prevăzute cu un pinten caracteristic. Frunzele sunt trilobate, iar culoarea lor variază de la verde la gri.

Cultivare


Aceste plante oferă o înflorire abundentă în timpul primăverii. Au nevoie de un teren foarte fertil şi trebuie udate din belşug, fără ca apa să băltească. O dată pe lună, administraţi-le o mână de gunoi de grajd bine macerat sau alt fertilizant. Primăvara înfloresc de obicei plantele obţinute din seminţe, dar înflorirea poate să aibă loc la începutul verii. Nu întotdeauna plantele reproduse prin seminţe sunt identice cu planta-mamă; aceasta se întâmplă de obicei la cele cu flori duble, pe care mai bine le înmulţim prin divizarea tufelor. Pe timpul iernii, anotimp de repaus pentru Aquilegia, tăiaţi florile veştejite şi ramurile prea lungi, reduceţi udarea la una singură pe săptămână şi nu mai fertilizaţi.

Reproducere


Plantele din specia Aquilegia pot fi înmulţite primăvara prin seminţe, dar noile exemplare pot fi obţinute toamna sau primăvara prin divizarea tufelor.

Pericole şi precauţii


În ciuda faptului că nu au mulţi duşmani, plantele din această specie pot fi atacate de un afid Aphis frangulae care poate fi uşor eliminat cu jeturi de apă cu săpun sau cu un insecticid sistemic. Pot fi atacate şi de o specie de Oidium, care se combate cu sulf solubil.

Specii


Aquilegia caerulea are o înălţime cuprinsă între 30 şi 50 cm. Originară din America de Nord, are frunze lungi, flori drepte cu petale albe cu un puf albastru. Aquilegia canadensis are flori atârnătoare de culoare galben-citron şi cu un puf roşu-aprins; are o înălţime de 60-90 cm. Aquilegia formosa are multe frunze la bază şi flori atârnătoare; sepalele, de două ori mai mari decât petalele, sunt de un roşu intens ca şi puful. Aquilegia sibirica provine din Siberia, are o înălţime de până la 60 cm. Are flori drepte cu petale albastre bordate cu alb şi un aparat foliar sărac.

« Anemone
Anemone
Aralia »
AraliaAquilegia
4.9 din 5 bazat pe 9 voturi

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine


Vizualizează acest articol în format PDF (819.05KB)
Necesită Adobe® Reader®