Sitemap Site Map

Bambusa

Bambus
Bambusa - Bambus

Bambusa provin aproape toate din Extremul Orient. În ciuda faptului că au frunze subţiri şi tulpini lungi şi aplecate, sunt plante foarte robuste care se dezvoltă rapid formând grupări dese şi viguroase. Pot avea flori nesemnificative în diverse perioade; la plantele cultivate acest lucru se întâmplă foarte rar.

Cultivare


În fiecare an sau o dată la doi ani, în aprilie sau mai, transplantaţi indivizii deja dezvoltaţi sau îngropaţi o parte din rizomi la o adâncime de 8-10 cm. Pentru a obţine o dezvoltare viguroasă, puneţi bambuşii într-un hârdău larg de 30-40 cm şi utilizaţi un compost pe bază de turbă, adăugând o mână de pietriş, pentru a face substratul poros şi a-i facilita drenajul. Aşezaţi-i într-un loc ferit şi luminos, cu grijă să nu-i expuneţi la lumină directă. În timpul perioadei vegetative udaţi-i din abundenţă şi, o dată pe lună, adăugaţi fertilizant lichid. Toamna şi iarna însă, udaţi-i rar, atâta cât să nu se usuce de tot pământul. Dacă plantele dvs. sunt într-un loc prea expus, protejaţi-le cu un sac înfăşurat în jurul hârdăului până când se termină perioada friguroasă. Înainte să înceapă perioada vegetativă, tăiaţi toate tulpinile ofilite şi uscate, la nivelul solului. Dacă veţi cultiva bambuşii direct în pământ, fiţi atenţi că au tendinţa de a invada terenul.

Reproducere


Divizarea rizomilor este metoda cea mai simplă pentru a înmulţi bambuşii. După ce aţi extras din pământ plantele, una câte una, tăiaţi rizomul în mai multe părţi, fiind atenţi ca fiecare secţiune să aibă cel puţin un lăstar. Eliminaţi porţiunile stricate din centru şi acoperiţi tăieturile cu o pulbere pe bază de sulf. Timp de 3 sau 4 săptămâni, înainte de apariţia noilor mlădiţe, menţineţi noile plante într-un loc nu prea umbros, la o temperatură de 18-21°C, menţinând compostul în permanenţă uşor umed.

Specii


Bambusa fortunei, originar din Japonia, poate creşte până la 1,5 m. Are tulpini asemănătoare cu trestia, care susţin frunze subţiri, lanceolate, lungi până la 10 cm, de culoare verde-închis în partea centrală şi alb-argintiu pe margini. Bambusa viridistriata, cu aceeaşi origine, este specia cea mai decorativă, datorită tulpinilor în formă de trestie, verzi-purpurii şi care ating înălţimea de 1,8 m, pe care cresc frunze lucioase dungate cu galben-auriu şi verde.Bambusa
5.0 din 5 bazat pe 4 voturi

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine


Vizualizează acest articol în format PDF (775.08KB)
Necesită Adobe® Reader®