Sitemap Site Map

Bauhinia

Bauinia
Bauhinia - Bauinia

Genul Bauhinia cuprinde arbori şi arbuşti cu frunze mereu verzi sau căzătoare, în funcţie de specie sau de zona de cultivare. Răspândite în toate regiunile tropicale, au ramuri mai mult sau mai puţin spinoase, din lemn dur şi flori alterne, simple şi adesea bilobate. În timpul verii, florile unor specii (cu cinci petale din care cea superioară mult mai mare) se pot admira doar în timpul serii. Sunt considerate foarte decorative pentru forma insolită a frunzelor şi prin înflorirea lor originală.

Cultivare


În timpul primăverii şi verii planta trebuie pusă la adăpost de frig şi la soare. Terenul trebuie să fie uşor şi bogat în materii organice, pentru a favoriza o bună dezvoltare. În momentul plantării definitive, se recomandă administrarea unui îngrăşământ organic (bălegar) bine macerat. În timpul verii udaţi abundent planta, fără ca totuşi apa să băltească. Înainte de perioada de repaus pe timpul iernii, când planta pierde frunzele, răriţi udatul. La sfârşitul iernii, în februarie-martie, tăiaţi ramurile în plus şi reduceţi coroana.

Reproducere


Însămânţarea este metoda cea mai simplă pentru a reproduce Bauhinia. Trebuie făcută primăvara în răsadniţe, unde plantele vor sta timp de un an. Apoi, vor fi transferate într-o zonă folosită ca pepinieră, de unde vor fi transplantate definitiv în al treilea sau al patrulea an.

Pericole şi precauţii


Plantele din genul Bauhinia sunt robuste şi foarte rezistente; rar pot fi atacate de afide, la vârful vegetativ.

Specii


Bauhinia grandiflora provine din Argentina şi din Uruguay; este specia care se adaptează cel mai bine climei noastre. Poate rezista la temperaturi până la 6°C şi este, în special, recomandată pentru terase şi balcoane. Are frunze căzătoare, bilobate, verzi-gălbui, cu nervuri principale pronunţate. Florile care apar din iulie până în septembrie, sunt numeroase şi aşezate la extremitatea ramurilor. Înfloresc în zori şi se închid înspre amiază, când cad petalele; a doua zi reapar cu o nouă înflorire. Bauhinia purpurea, originară din India şi din China, are frunze căzătoare, scorţoase, bilobate şi în formă de inimă la bază. Pentru a înflori are nevoie de zone cu o climă blândă. Bauhinia tomentosa are frunze ovale şi flori galbene, cu un puf roşu pe petale, care dă florilor un minunat aspect catifelat.

« Bambusa
Bambusa
Bellis »
BellisBauhinia
4.5 din 5 bazat pe 4 voturi

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine


Vizualizează acest articol în format PDF (759KB)
Necesită Adobe® Reader®