Sitemap Site Map

Danae

Laur alexandrin
Danae - Laur alexandrin

Acest gen, cuprinzând o singură specie, Danae racemosa, originară din Grecia, din Asia Mică şi din Caucaz, a fost introdusă în Europa în jurul anului 1713. Este un arbust peren cu aspect decorativ, cu lujeri aplatizaţi (cladode), de culoare verde, care îndeplinesc rolul de frunze. Are flori galbene, nesemnificative şi hermafrodite, care se transformă toamna în fructe portocaliu-roşiatice. Datorită rusticităţii sale, se adaptează la situaţii în care alte plante n-ar reuşi să reziste şi să se dezvolte.

Cultivare


Locul său preferat este la adăpost de soare şi de vânturi. Laurul alexandrin nu are cerinţe deosebite în privinţa terenului, pentru că reuşeşte să se dezvolte atât într-un pământ sărac şi calcaros cât şi în unul pe care apa se află din abundenţă. La începutul primăverii, adăugaţi în apa de udat puţin fertilizant chimic sau împrăştiaţi în jurul plantei puţin bălegar bine macerat. Toamna şi iarna udaţi doar o dată pe săptămână.

Reproducere


Metoda cea mai indicată pentru înmulţire este divizarea tufelor care, în funcţie de climă, poate fi făcută primăvara (în zonele reci) sau toamna. Pot fi folosiţi şi lăstarii care au ieşit direct din rădăcină. Însămânţarea, care trebuie efectuată primăvara, este o altă metodă de reproducere foarte simplă, chiar dacă este nevoie de ceva timp pentru a obţine plante adulte.

Pericole şi precauţii


Laurul alexandrin ar merita, poate, să fie mai răspândit prin grădini atât pentru aspectul foarte decorativ al frunzişului său, cât şi pentru rezistenţa sa la boli, insecte sau ciuperci, care cu mare greutate i-ar putea dăuna. Frunzişul de un verde strălucitor nu are nevoie de tratamente speciale, pentru a-şi spori frumuseţea şi nici nu se recomandă folosirea unor produse de sporire a luciului, pentru că planta nu le-ar tolera şi i-ar putea dăuna.

« Dahlia
Dahlia
Datura »
DaturaDanae
5.0 din 5 bazat pe 1 vot

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine


Vizualizează acest articol în format PDF (765.08KB)
Necesită Adobe® Reader®