Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 13Forsythia

Forsythia

Forsiţie
Genul Forsythia cuprinde 5-7 specii provenite din Asia Orientală şi una de origine europeană. Este vorba despre arbuşti cu frunze căzătoare, de diferite forme şi dimensiuni: pentru covor floral, pitici sau erecţi (aceştia din urmă pot atinge o înălţime de 3-4 m).
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Fuchsia

Fuchsia

Cerceluş, fucsia
Provenite din America Centrală şi de Sud, speciile Fuchsia sunt un grup numeros de plante pentru flori, cu frunze căzătoare, unele cu formă de arbust, altele târâtoare, iar altele ca nişte mici arbori. Cultivate pentru frumuseţea florilor lor atârnate, au nevoie de un loc umed şi bine aerisit, pentru a putea creşte în bune condiţiuni.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Gazania

Gazania

Din genul Gazania fac parte 16 specii de plante cu aspect târâtor originare din sudul Africii. Ceea ce atrage mai mult atenţia sunt florile mari, de la galben la portocaliu intens, ideale pentru a decora jardinierele de pe pervazuri sau alte vase de pe terasă sau dintr-o curte interioară.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Geranium

Geranium

Muşcata
Originar din zonele muntoase ale Europei şi ale Asiei, genul Geranium cuprinde peste 400 de specii de plante erbacee anuale, bianuale sau perene. Datorită rusticităţii şi conformaţiei reduse (rareori depăşesc 50 de cm în înălţime) se adaptează perfect la cultivarea în borduri şi în grădini pietroase de munte.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Gladiolus

Gladiolus

Gladiolă
Efectul decorativ al acestor plante splendide provenite din Asia, din Africa şi din multe regiuni europene este cunoscut din secolul al XV-lea, epocă în care bogatele lor inflorescenţe şi-au făcut apariţia pe terase şi în grădini. Genul cuprinde circa 200 de specii, fără a pune la socoteală un mare număr de varietăţi şi de hibrizi.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]