Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 15Hyacinthus

Hyacinthus

Zambilă
Genul Hyacinthus cuprinde 3 specii de plante cu bulb caracterizate prin flori parfumate care apar primăvara în culori pastelate splendide, foarte apreciate de mult timp pentru valoarea lor ornamentală în grădini, în comerţ pot fi găsiţi bulbi de zambilă cu dezvoltare forţată, care înfloresc iarna în casă.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Hydrangea

Hydrangea

Hortensie
Originar din Asia şi din America Centrală şi de Sud, genul cuprinde circa 80 de specii de arbuşti, cunoscuţi sub numele de hortensii.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Iberis

Iberis

Limba-mării
Genul Iberis cuprinde cam treizeci de specii originare, în mare parte, din Sudul Europei. Erbacee anuale sau asemănătoare unui arbust, veşnic verzi, rustice şi semirustice, la aceste plante sunt apreciate florile splendide care apar în primăvară până la începutul verii.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Impatiens

Impatiens

Slăbănog
Deosebit de apreciată pentru abundenţa de flori care persistă pe toată durata verii, specia Impatiens este reprezentată prin plante uşor de cultivat, cu creştere rapidă şi rezistente la boli. Numele derivă de la "impatient" (nerăbdător-engl.), adică... nerăbdarea cu care se deschid fructele coapte, lăsând să cadă seminţele la cea mai mică atingere.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Ipomoea

Ipomoea

Volbura
Cele 500 de specii care fac parte din genul Ipomoea sunt plante viguroase, anuale şi perene, care pot avea aspect arbustiv sau căţărător. Au frunze alternate, complete şi lobate, şi flori mari, în formă de pâlnie, cu corola plisată pe margini, cu culori variate: alb, albastru, roşu, purpuriu.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]