Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 16Iris

Iris

Stânjenel
Irişii cuprind câteva sute de specii şi un număr de cel puţin trei ori mai mare de hibrizi şi varietăţi. Este vorba despre plante cu bulb sau cu rizom, originare din emisfera nordică şi care pot varia în înălţime de la 8-10 cm la un metru şi jumătate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Jasminum

Jasminum

Iasomie
Din acest gen fac parte diferiţi arbuşti veşnic verzi sau cu frunze căzătoare, căţărători sau cu mai multe tulpini şi care înfloresc iarna şi primăvara. Sunt specii originare din Asia, din bazinul mediteranean şi din insulele Oceanului Atlantic, care îşi află un loc ideal în grădini, pentru umbrare sau pentru a acoperi ziduri şi garduri.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Kerria

Kerria

Singura reprezentantă a genului, Kerria japonica, este contrar celor ce s-ar crede din numele ştiinţific, o specie de arbust originară din China. Este vorba despre o plantă foarte rustică, ea suportând bine frigul şi se poate comporta de-a dreptul ca parazită.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Lantana

Lantana

Plantele veşnic verzi din genul Lantana sunt apreciate pentru inflorescenţele lor în formă de corimb glo-bulos, alcătuit din flori mici şi parfumate. Sunt cultivate atât în grădini, unde formează tufe cu aspect plăcut, înalte de până la 1,2 m, cât şi în vase, pe terase şi pe balcoane.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Lavandula

Lavandula

Lavandă, levănţică
Plante foarte răspândite în bazinul mediteranean, speciile din genul Lavandula sunt arbuşti veşnic verzi foarte cunoscuţi pentru calităţile lor aromatice, dar şi pentru valoarea ornamentală. În Italia, cresc spontan pe coasta Mării Tireniene şi pe insule.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]