Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 19Parthenocissus

Parthenocissus

Vită de Canada
Speciile din genul Parthenocissus sunt plante căţărătoare foarte apreciate pentru valoarea lor ornamentală în grădini, unde îşi găsesc o largă utilizare pentru acoperirea unor ziduri sau a unor pergole. Frunzele căzătoare, trilobate sau împărţite în foliole, capătă, toamna, o culoare roşiatică specifică.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Passiflora

Passiflora

Pasiflora
Genul Passiflora cuprinde circa 400 de specii de plante, cele mai multe căţărătoare, originare din regiunile tropicale şi apreciate pentru deosebitul lor efect decorativ. Florile sunt, în general, axilare, deseori izolate şi câteodată alcătuind o pereche, în culori care variază între alb şi roşu până la tonalităţi purpurii.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Pelargonium

Pelargonium

Muşcată
Speciile Pelargonium sunt plante cu flori multe şi viu colorate. De obicei, sunt cultivate sub o formă intermediară între arbust şi tufă în care apar, alături de flori, şi frunze frumoase, deseori rotunjite şi uşor parfumate.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Petunia

Petunia

Petunie
Plante care înfloresc timp îndelungat şi din abundenţă, petuniile sunt deosebit de potrivite pentru răzoare, dar florile lor foarte frumoase, cu culori vii stau bine şi în jardiniere sau în ghivece. Nu suportă, însă, nici vântul şi nici ploaia şi rareori reuşesc să supravieţuiască peste iarnă.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Phlox

Flox, brumărele
Provenit din America de Nord, acest gen numără circa 70 de specii erbacee, anuale şi perene, rustice sau semirustice. Florile, numeroase şi colorate, sunt adunate în raceme sau ciorchini situaţi în vârful tulpinilor verticale sau târâtoare. Este vorba despre specii foarte potrivite pentru a fi cultivate în grădini, adaptându-se la orice fel de teren sau poziţie.
[ Citeşte articol ]