Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 20Physalis

Păpălău
Genul Physalis are origine americană şi cuprinde circa 80 de specii de plante erbacee, anuale sau perene, cu ramuri netede sau acoperite cu puf. Frunzele sunt întregi sau pena-tifide, florile, puţin semnificative, atârnă, solitare sau axilare, prinse cu un peduncul scurt.
[ Citeşte articol ]

Pittosporum

Pitosporum
Genul Pittosporum este originară din Australia şi din Noua Zeelandă şi cuprinde diferiţi arbuşti veşnic verzi cu flori şi chiar şi mici arbori. Are aspect caracteristic de tufă, cu frunze groase şi lucioase şi flori de vară, care emană, deseori, un parfum intens.
[ Citeşte articol ] [ 1 comentariu ]

Plumbago

Floarea-amorului
Plumbago este un gen care cuprinde 10-15 specii anuale, perene, arbuşti şi căţărătoare, cu aspect dezordonat care, în stare spontană, pot avea tulpini lemnoase lungi de până la 4,5m. Au frunze ovale şi flori albastre, purpurii sau albe, reunite în inflorescenţe în formă de co-rimb, aflate în vârful ramurilor.
[ Citeşte articol ]

Plumeria

Este o plantă foarte frumoasă, de origine tropicală, cu frunze lungi şi flori în formă de pâlnie, cu aspect catifelat şi care emană un parfum plăcut. Florile, albe cu zona centrală galbenă, se folosesc la confecţionarea tradiţionalelor ghirlande havaiene.
[ Citeşte articol ] [ 1 comentariu ]

Potentilla

Cinci-degete
Genul Potentilla cuprinde peste 500 de specii de plante rustice, anuale şi perene, toate caracterizate prin forma compactă a plantei, perioada lungă de înflorire şi flori asemănătoare cu piciorul-cocoşului. Datorită unor cerinţe reduse în privinţa cultivării şi capacităţii de adaptare la orice tip de teren, sunt indicate pentru grădini.
[ Citeşte articol ] [ 1 comentariu ]