Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 21Primula

Primula

Primulă
Sunt aproximativ 400 de specii care fac parte din genul Primula, plante din ţările temperate sau calde, multe dintre ele fiind cultivate în scop ornamental. Au flori strălucitoare, deseori aromatizate, şi frunze care în multe cazuri formează o rozetă radicală. Printre ele există specii adaptate cultivării în grădină şi altele care se cultivă în apartament.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Pyracantha

Pyracantha

Piracanta
Genul are 7 specii de arbuşti veşnic verzi şi cu spini, cultivaţi pentru florile lor şi, în special, pentru micile fructe care se coc toamna târziu şi dau o notă strălucitoare de culoare în grădină. Parţial asemănătoare cu speciile din genurile Cratageus şi Cotoneaster, aceste plante sunt folosite pentru a crea garduri vii de netrecut sau sunt cultivate chiar în recipiente mari pe balcoane, în curţi şi pe terase.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Ranunculus

Ranunculus

Piciorul-cocoşului
Există mai mult de 400 de specii care fac parte din genul Ranunculus şi, printre ele, figurează plante foarte banale, cum ar fi rostopasca sau bulbucii de munte, tipice pentru păşuni şi pajişti, piciorul-cocoşului care creşte în jurul lacurilor şi floarea broşteascâ prezentă prin şanţurile mocirloase.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Rhododendron

Rhododendron

Rododendron, smirdar, bujor de munte
Astăzi, şi speciile clasificate cândva ca făcând parte din genul Azalea sunt cuprinse printre speciile de Rhododendron, arbuşti şi copăcei veşnic verzi sau cu frunze căzătoare, foarte răspândiţi în grădini, unde înviorează priveliştea cu năvalnica lor cascadă de flori.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 2 comentarii ]

Ricinus

Ricinus

Ricin
Ricinul este o plantă erbacee, în general, ca plantă anuală. Este caracterizată prin frunze ornamentale de culoare verzui-violet, crestate şi cu diametru de până la 30 de cm, situate în vârful unor tulpini violacee. Florile care apar în iulie, se transformă în fructe rotunjite, spinoase, de 2,5 cm în diametru.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]