Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 22Rosa

Roză, trandafir
Genul cuprinde circa 150 de specii de arbuşti şi de plante căţărătoare, cu frunze căzătoare sau veşnic-verzi, cultivate pentru frumuseţea florilor lor, deseori şi cu un parfum delicat. Au tulpini erecte, arcuite, mlădioase sau atârnate, în general cu ţepi.
[ Citeşte articol ]

Rosmarinus

Rozmarin
Cele trei specii care fac parte din genul Rosmarinus sunt arbuşti pereni veşnic verzi cu formă de tufă. Cea mai răspândită este cu siguranţă Rosmarinus officinalis, cu , frunze dese verde-în-chis, mai deschis pe faţa inferioară care, sub formă spontană, poate a-tinge dimensiuni destul de mari.
[ Citeşte articol ]

Saxifraga

Ochii-şoricelului
Din acest gen fac parte circa 350 de specii, multe dintre ele fiind cultivate în grădinile stâncoase. Au numeroase tulpini mici târâtoare sau stoloni, lungi de până la 90 de cm, pe care se formează rozete de frunze. Unele specii sunt potrivite pentru a fi cultivate în ghivece suspendate sau fixate pe perete.
[ Citeşte articol ]

Sedum

larbă-grasă
Genul Sedum cuprinde numeroase specii foarte apreciate, nu numai pentru efectul produs de aspectul compact al frunzelor, ci şi pentru florile lor stelate. Sunt, în general, plante târâtoare sau căzătoare; unele specii pot fi chiar fără tulpini, cu frunze reunite în rozetă, sau pot avea un aspect de tufă compactă.
[ Citeşte articol ]

Sempervivum

Urechelniţă
Speciile Sempervivum cresc spontan pe terenuri aride, dezvoltân-du-se chiar şi în condiţii vitrege, fără a cere o îngrijire specială. Robuste şi decorative, sunt formate din mici rozete de frunze suculente veşnic verzi, cărnoase; vara fac flori stelate în culori care variază de la alb la roşu.
[ Citeşte articol ]