Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 24Thymus

Cimbrişor
Sunt plante cu tulpini lemnoase, cu frunze opuse, parfumate, de diferite forme şi flori mici, dar numeroase. Acest gen cuprinde 300-400 de specii subfruticuloase, rustice, veşnic verzi perene, folosite pentru a împodobi grădinile şi deosebit de apreciate în arta culinară datorită binecunoscutei sale arome.
[ Citeşte articol ]

Tropaeolum

Condurul-doamnei
Din acest gen fac parte circa 90 de specii de plante erbacee, anuale şi perene, originare din America Centrală şi de Sud. Au un caracter rustic şi produc flori splendide, colorate în toate tonalităţile de la galben la roşu. Unele sunt căţărătoare, altele au rădăcini tuberoase.
[ Citeşte articol ]

Tulipa

Lalea
Acest gen de plante, de provenienţă asiatică şi europeană, cuprinde mai mult de 100 de specii cu bulb şi cel puţin o mie de varietăţi horticole împărţite în secţiuni diferite, în funcţie de înălţime, care variază mult, se adaptează bine la cultivarea în straturi, în jardiniere şi vase mari sau în ghivece de mari dimensiuni.
[ Citeşte articol ]

Verbena

Urzicuţă, verbină
Genul cuprinde circa 250 de specii răspândite în special în regiunile temperate şi tropicale ale continentului american. Plante cu aspect de tufă, cu frunze dinţate şi lanceolate, speciile de Verbena produc, la începutul verii, nişte flori parfumate, viu colorate, reunite în inflorescenţe apicale.
[ Citeşte articol ]

Viburnum

Călin
Genul cuprinde peste 150 de specii de arbuşti cu frunze căzătoare, semiperma-nente şi veşnic verzi, plante cultivate pentru frunzişul lor frumos colorat toamna (la cele cu frunze căzătoare), pentru flori, câteodată şi pentru fructe.
[ Citeşte articol ]