Sitemap Site Map

Îngrijirea plantelor de balcon şi grădină

Pagina 25Vinca

Brebenoc, saschiu
Erbacee şi arbuşti, speciile Vinca sunt plante veşnic verzi, perene, rustice, răspândite în Europa, Africa de Nord şi Asia Centrală. Au frunze lucioase oval-lanceolate şi flori graţioase şi decorative al-bastru-lila, albe şi în diferite nuanţe de roz.
[ Citeşte articol ]

Viola

Pansea, trei-fraţi-pătaţi, toporaşi
Acest gen cuprinde un mare număr de specii, printre care cunoscuta pansea de grădină şi numeroşi hibrizi derivaţi din Viola tricolor şi cunoscute ca Viola x wittrockiana. Florile catifelate, în culorile şi nuanţele cele mai variate, sunt plate şi formate din 5 petale rotunjite.
[ Citeşte articol ]

Weigela

Veigela
Genul are 12 specii de arbuşti cu frunze căzătoare, originari din Asia orientală, cultivaţi pentru florile lor în formă de pâlnie sau campanulate, care se desfac, izolate sau adunate în corimb, la sfârşitul primăverii şi începutul verii.
[ Citeşte articol ] [ 1 comentariu ]

Wisteria

Glicină
Glicina este un arbust căţărător cu frunze căzătoare originar din China şi Japonia. Florile, reunite în ciorchini atârnaţi, apar înainte de dezvoltarea completă a frunzelor şi au culori care variază de la alb-crem la albastru-intens şi la purpuriu.
[ Citeşte articol ]

Yucca

Iuca
luca este caracterizată de la prima vedere prin tulpina lemnoasă, în vârful căreia se formează unul sau mai multe smocuri de flori lanceolate şi ascuţite. Printre numeroasele specii care fac parte din acest gen, unele pot atinge o înălţime de 12 m.
[ Citeşte articol ]