Sitemap Site Map

Adversităţi
Plantele, ca toate fiinţele vii, pot fi afectate de paraziţi sau boli, de aceea nu trebuie să vă miraţi dacă şi ale dvs. se vor îmbolnăvi; important este să interveniţi la timp.

Când observaţi o problemă de sănătate la o plantă, mai întâi de toate trebuie să fiţi atenţi să nu confundaţi simptomele cauzate de dezechilibrele fiziologice (stres hidric, sol nepotrivit, lipsa de lumină sau de căldură etc.) cu bolile de origine vegetală (provocate de ciuperci sau bacterii) sau animală (provocate de insecte, păianjeni, viermi). Un diagnostic corect este foarte important, pentru că tratamentul va fi diferit şi dirijat în funcţie de caz. Numai experienţa şi observaţia, împreună cu studierea patologiei vegetale, ne vor putea ajuta să ne orientăm în lumea bolilor plantelor.

În cazul unor boli grave neidentificate bine, este recomandabil să vă adresaţi unui specialist pentru a avea un dignostic sigur şi informaţii asupra metodelor de luptă cele mai indicate. Este recomandabil să se observe atent planta bolnavă, notând simptomele şi daunele suferite de fiecare dintre organe (flori, tulpini, frunze, rădăcini). Duceţi spre examinare la un specialist un eşantion cât mai complet posibil (dacă este vorba de insecte încercaţi să prindeţi atât adulţi cât şi larve).

În articolele care urmează veţi găsi o scurtă descriere a paraziţilor şi a celor mai frecvente boli care se pot întâlni la plantele ornamentale, împreună cu remediile cele mai eficiente pentru a le combate.Adversităţi
3.0 din 5 bazat pe 1 vot

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine