Sitemap Site Map

Când fertilizăm?
Nurtirea plantei într-un moment neadecvat este mai mult decat o risipă: este evident nocivă. Regula de aur este: fertilizaţi planta numai în perioada de creştere activă (din aprilie până în septembrie); pentru restul timpului, limitaţi-vă numai la a o uda conform recomandărilor. Este o eroare a stimula şi forţa creştera în perioada de repaus a plantei. Tot ce veţi reuşi să obţineţi astfel va fi un exemplar lung şi subţire, cu frunze mici şi palide. Substanţele nutritive administrate se vor depozita în jurul rădăcinilor dar nu vor circula în plantă în mod adecvat, astfel încât numai tulpinile vor tinde să se dezvolte, dar numai în lungime, nu şi în lăţime.

Fiecare plantă recent transvazată într-un ghiveci nou, cu compost proaspăt, va avea hrană suficientă pentru o perioadă de timp. Ca regulă generală, un amestec pe bază de pământ va rămâne fertil timp de 12 săptămâni, pe când un amestec pe bază de turbă se va epuiza din punct de vedere nutritiv în 6-8 săptămâni. După aceste perioade trebuie să începeţi să le hrăniţi cu un îngrăşământ. Atunci când este vorba despre o plantă recent achiziţionată, trebuie să fiţi pregătiţi să iniţiaţi fertilizarea după puţin timp. Este foarte probabil ca rezerva lor să se epuizeze rapid, putând fi deja transplantate de câteva săptămâni.

De fiecare dată fiţi atenţi la principalele indicii revelatoare: dacă planta este denutrită, frunzele vor fi mici şi palide, iar în cazul unei plante cu frunze vargate, acestea îşi vor pierde desenul caracteristic.

Când constataţi aceste modificări, începeţi să fertilizaţi imediat. Nu vă aşteptaţi totuşi la miracole: îngrăşămintele reprezintă hreană, nu medicamente. Înainte de a iniţia fertilizarea verificaţi care ar putea fi cauzele deprecierii plantei. Cercetaţi dacă nu cumva este udată insuficient sau excesiv, dacă necesită schimbarea poziţiei, sau dacă nu este prea mare pentru ghiveciul în care se află.Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine