Sitemap Site Map

Citirea instrucţiunilor
În multe ţări, producătorii sunt obligaţi să indice pe eticheta produselor trei numere de cod, care se prezintă, de exemplu, în urmatoarea maniera: 6:10:6. Aceste numere sunt utilizate pentru indicarea cantităţilor de azot, fosfor şi respectiv potasiu prezente în produs (întotdeauna este respectată această ordine). Fiecare număr indică procentul în care se găseşte elementul respectiv, deci pentru exemplul nostru cantităţile de azot şi de potasiu reprezintă 6%, în timp ce fosorul se gaseşte într-un procent mai mare, de 10%.

Cunoaşterea acestui cod este utilă dacă sunteţi avizaţi şi ţineţi cont de acţiunea fiecărui element asupra plantei voastre. De exemplu, o doză crescută de fosfor este avantajoasă pentru acele plante care au nevoie de creştere sau pentru cele care înfloresc; un nivel înalt de potasiu este vital pentru dezvoltarea florilor şi fructelor, favorizând regenerarea ţesuturilor de rezervă ale plantei. În fine, azotul este esenţial pentru creşterea şi dezvoltarea tuturor plantelor, în particular a celor cultivate pentru frunziş: totuşi, pentru plantele de apartament este prea stimulant şi trebuie folosit cu atenţie, în general într-un raport de 4:1:1, adică 4 părţi de azot la una de fosfor şi una de potasiu.

Se poate susţine că fiecare grup de plante necesită o “dietă” particulară. În comert există îngrăşăminte sintetice specifice nu numai pentru plante din grupuri înrudite, ci şi pentru genuri diferite, ca de exemplu begoniile şi azaleele. Dacă doriţi plante luxuriante, chiar dacă dezvoltarea lor va fi usor artificială, cereţi sfatul unor horticultori în legatură cu îngrăşămintele pe care trebuie să le utilizaţi.Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine