Sitemap Site Map

Îngrăşămintele
Oricui i se poate întâmpla să piardă pe neaşteptate o plantă prin subalimentae chiar dacă i-a administrat un îngrăşământ oarecare. Dacă nu sunteţi obişnuiţi să utilizaţi fertilizatorii în mod oportun, se poate întâmpla ca unele dintre plantele voastre să fie nutrite. În afară de aceasta, mulţi consideră că este suficientă udarea regulată, deoarece compostul din ghiveci furnizează toate elementele nutritive necesare plantei: dintr-un anumit punct de vedere, acesta este adevărul. Dar numai a le uda nu este suficient: în câteva săptămâni un exemplar splendid, sănătos, cumpărat din comerţ, va începe să-şi piardă vigoarea,deoarece fertilitatea naturală a compostuli va fi practic epuizată. Pentru plante care, crescând, vor fi transferate în ghivece din ce în ce mai mari, este utilă regenerarea compostului la fiecare 3-6 luni prin administrarea unui îngrăşământ. Totuşi, este inutil să se adauge îngrăşământ unei plante transplantate definitiv într-un ghiveci compost proaspăt, deoarece ar putea conduce la arderea rădăcinilor. Pentru plantele care nu sunt transvazate, este însă util să se adauge un îngrăşământ, pentru a le furniza astfel cantitatea necesară de elemente nutritive.

Cu puţină experienţă, utilizarea ca fundament al unei alimentaţii adecvate a unui îngrăşământ va îmbunătăţi aspectul plantei, garantând printre altele o creştere bună, echilibrară, iar pentru plantele cu flori o înflorire splendidă. Totuşi, îngrăşămintele trebuie utilizate cu atenţie: plantele pot muri mai uşor din cauza unei intoxicaţii prin excesul de îngrăşământ decat prin lipsa acestuia, şi de aceea este mai bine să exageram prin lipsă decât prin exces.
Reamintiţi-vă printre altele că îngrăşămintele prezintă anumite riscuri şi pentru om şi animale. Toate îngrăşămintele sunt iritante pentru piele, ochi şi mucoase; mai ales cele sintetice pot conţine prodisi nocivi pentru persoanele alergice. Pe de alta parte componentele lor sunt în concentraţie toxică, fiind periculoase dacă din greşeală sunt îngerate. Reprezintă deci un pericol dacă ajung în mâinile copiilor.Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine