Sitemap Site Map

Îngrăşămintele speciale
Îngrăşămintele normale sunt adecvate pentru majoritatea cerinţelor unei plante de apartament, dar pot exista cazuri în care fertilizanţii speciali pot fi utili şi necesari. Dintre produsele comercializate, îngrăşămintele pentru roşii sunt probabil cele mai cunoscute. Nu vă lăsaţi înşelaţi de denumire: un îngrăşământ pentru roşii diluat puternic (aşa cum recomandă producătorii) poate fi de mare ajutor pentru plantele cu flori şi pentru cactuşi, favorizând o creştere mai viguroasă şi un aspect frumos al florilor. Dacă doriţi să cultivaţi plante care nu iubesc composturile bogate în calciu, cum este de exemplu gardenia, puteţi utiliza un îngrăşământ specific pe bază de fier, care va permite o înflorire viguroasă.

Vechea credinţă populară legată de înfigerea unui cui ruginit în compost trebuie definitiv înlăturată. Fierul trebuie astfel administrat încât să fie uşor absorbit dacă doriţi un rezultat imediat.

Chiar şi unele îngrăşăminte naturale nu sunt adecvate pentru plantele care necesită un pământ acid; printre acestea se numără făina de oase şi superfosfaţii, care conţin săruri alcaline. În ceea ce priveşte plantele care preferă substraturile acide, sunt disponibile îngrăşăminte speciale “de reacţie acidă” care, adăugate unui compost, provoacă eliminarea chimică a oricărei substanţe alcaline.Îngrăşămintele speciale
5.0 din 5 bazat pe 1 vot

Părerea ta contează    Nume
    Adresă email (confidenţial)
    Mesaj
    Introduceţi caracterele Reincarca imagine