Sitemap Site Map

Tehnici de cultivare

Pagina 2Apa de la robinet

Apa de la robinet

Apa de la robinet este acceptabilă pentru majoritatea plantelor, chiar dacă este dură şi calcaroasă. Este indicat însă a utiliza apa de ploaie în cazul azaleei, ericăi, Aechmea fasciata, plante care nu suportă calcarul. Este întotdeauna mai bine să aşteptaţi un pic pentru ca apa de la robinet să ajungă la temperatura ambientului.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]

Umiditatea

Umiditatea

Multe plante simt nevoia să fie înconjurate de aer umed, mai ales atunci când este foarte cald. Pentru aceasta va fi necesar să creaţi un ambient suficient de umed. Puteţi să o faceţi stropind zilnic frunzele cu ajutorul unui pulverizator.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Când sunteţi plecaţi...

O mare parte din bucuria oferită de plantele de apartament este determinată de posibilitatea de a învăţa totul despre ele: care sunt cele mai bune condiţii de mediu, care este luminozitatea necesară, cu ce frecvenţă trebuie udate pentru a creşte sănătoase. Dar toată grija voastră deosebită va părea zadarnică atunci când plecaţi în vacanţă şi vă confruntaţi cu problema ridicată de plantele care vor rămâne singure câteva săptămâni.
[ Citeşte articol ]

Când plecaţi în week-end...

Măsurile pe care trebuie să le luaţi depind de cât timp vreţi să plecaţi; dacă este vorba doar de un week-end sau de 3 - 4 zile probabil va fi suficient dacă udaţi bine plantele înainte de a pleca. Asiguraţi-vă totuşi că vara sunt protejate de soarele foarte puternic, aşezaţi-le pe pervaze şi trageţi parţial perdelele ferestrelor care privesc spre sud. Iarna trebuie să apăraţi plantele de frig; în acest caz nu le aşezaţi pe pervaze unde temperatura poate coborî până la valori foarte joase în timpul nopţii, ci aşezaţi-le în camera încălzită.
[ Citeşte articol ]

Vacanţele anuale

Pe perioada vacanţei, plantele voastre vor fi mult mai vulnerabile datorită faptului că sunteţi în general plecaţi în concediu chiar în perioada caldă a anului, atunci când udarea lor are o importanţă deosebită.
[ Citeşte articol ]