Sitemap Site Map

Tehnici de cultivare

Pagina 3Sistemele de autoirigare

Cel mai simplu este cel care foloseşte principiul vaselor comunicante: puteţi utiliza în acest scop fie o sticlă pentru fiecare plantă, fie o găleată încăpătoare pentru 2-3 plante, cu condiţia ca acestea să nu fie de dimensiuni mari. Sticlele şi găleata se plasează la o înălţime superioară faţă de ghivece, aproape de acestea şi în orice caz nu la mai puţin de 10 cm faţă de pământ; se umplu cu apă şi se lasă descoperite, deoarece prin evaporare se asigură umiditatea mediului.
[ Citeşte articol ] [ 1 comentariu ]

Vasele pentru apa de rezervă

Dacă aveţi exemplare de plante de mari dimensiuni trebuie să vă procuraţi recipiente dotate cu rezervor pentru apă. Sunt alcătuite dintr-un ghiveci simplu monobloc sau dintr-un simplu ghiveci prevăzut cu rezervoare adecvate în interiorul cărora se păstrează apa pentru irigarea plantelor; aceasta ajunge la pământ prin intermediul unui fitil sau a unei membrane poroase.
[ Citeşte articol ]

Compostul

Compostul poate părea un pământ banal; de fapt, este bine diferenţiat de pământul obişnuit prin aceea că este constituit în cea mai mare parte din săruri minerale şi compuşi organici care formează hrana fără de care plantele nu ar putea supravieţui. Un compost bun, format din elemente nutritive corespunzătoare, este vital dacă doriţi ca plantele voastre să înflorească normal.
[ Citeşte articol ]

Compostul pe bază de humus

Humusul, un pământ gras denumit şi pământ fertil, este practic un pământ bogat în substanţe organice amestecat cu pământ de pădure. Cel utilizat ca bază în compostul pentru plantele de interior este tratat cu scopul de a-l “steriliza” de microorganisme dăunătoare şi este amestecat cu o anumită cantitate de turbă şi nisip, totul fiind îmbogăţit cu puţin îngrăşământ care conţine săruri minerale diferite, în special potasiu şi fosfaţi.
[ Citeşte articol ]

Compostul pe bază de turbă

Compostul pe bază de turbă este o noutate: în mod obişnuit, este tipul de compost în care este sădită orice plantă tânără pe care o achiziţionaţi din comerţ. Horticultorii îl folosesc deoarece este uşor de transportat, se vinde bine, este uşor de sterilizat şi aproape sigur lipsit de buruieni sau de dăunători ai plantelor.
[ Citeşte articol ]