Sitemap Site Map

Tehnici de cultivare

Pagina 4Înlocuirea superficială al compostului

Prin termenul “înlocuire superficială” ne referim la acel mod de reîmprospătare a pământului din ghivece, care constă în înlocuirea stratului superficial al compostului fără a trebui să deplasăm planta.
[ Citeşte articol ]

Agentul pentru umezire

În comert se poate găsi un agent special pentru umezire pe care puteţi să-l adăugaţi compostului pentru a îl ajuta să ramână umed; practic, este o răşină sintetică hidrofilă, care se prezintă sub formă de granule pe care trebuie să le amestecaţi în compost.
[ Citeşte articol ]

Mai bine proaspăt

Oricare ar fi tipul de compost ales, trebuie folosit imediat după achiziţionare. Un compost păstrat într-un săculeţ deschis îşi pierde proprietăţile după câteva luni. Dacă planta dumneavoastră a crescut bine într-un anumit tip de compost sau aţi procurat o plantă cu un tip special de compost este mai bine să nu îl schimbaţi. Este suficient să îl reînnoiţi aşa cum a fost descris anterior şi să furnizaţi plantei îngrăşământul potrivit. Plantele sunt ca şi oamenii: obişnuite în locul în care s-au născut, nu le plac schimbările radicale.
[ Citeşte articol ]

Îngrăşămintele

Oricui i se poate întâmpla să piardă pe neaşteptate o plantă prin subalimentae chiar dacă i-a administrat un îngrăşământ oarecare. Dacă nu sunteţi obişnuiţi să utilizaţi fertilizatorii în mod oportun, se poate întâmpla ca unele dintre plantele voastre să fie nutrite.
[ Citeşte articol ]

Când fertilizăm?

Nurtirea plantei într-un moment neadecvat este mai mult decat o risipă: este evident nocivă. Regula de aur este: fertilizaţi planta numai în perioada de creştere activă (din aprilie până în septembrie); pentru restul timpului, limitaţi-vă numai la a o uda conform recomandărilor. Este o eroare a stimula şi forţa creştera în perioada de repaus a plantei. Tot ce veţi reuşi să obţineţi astfel va fi un exemplar lung şi subţire, cu frunze mici şi palide. Substanţele nutritive administrate se vor depozita în jurul rădăcinilor dar nu vor circula în plantă în mod adecvat, astfel încât numai tulpinile vor tinde să se dezvolte, dar numai în lungime, nu şi în lăţime.
[ Citeşte articol ]