Sitemap Site Map

Tehnici de cultivare

Pagina 5A face alegerea corectă

Nu veţi greşi alegând un îngrăşământ standard, care reprezintă un amestec chimic de elemente nutritive necesare pentru creşterea sănătoasă a plantei. Substanţele minerale dizolvate în apă sunt absorbite prin intermediul rădăcinilor. Cele trei componente nutritive principale sunt: azotul, fosforul şi potasiul (prescurtate prin literele N, P, şi respectiv K). Pe lângă aceste trei “ingrediente” fundamentale, mai sunt încă alte trei importante pentru multe plante, acestea fiind calciul, magneziul şi sulful.
[ Citeşte articol ]

Citirea instrucţiunilor

În multe ţări, producătorii sunt obligaţi să indice pe eticheta produselor trei numere de cod, care se prezintă, de exemplu, în urmatoarea maniera: 6:10:6. Aceste numere sunt utilizate pentru indicarea cantităţilor de azot, fosfor şi respectiv potasiu prezente în produs (întotdeauna este respectată această ordine). Fiecare număr indică procentul în care se găseşte elementul respectiv, deci pentru exemplul nostru cantităţile de azot şi de potasiu reprezintă 6%, în timp ce fosorul se gaseşte într-un procent mai mare, de 10%.
[ Citeşte articol ]

Îngrăşămintele speciale

Îngrăşămintele normale sunt adecvate pentru majoritatea cerinţelor unei plante de apartament, dar pot exista cazuri în care fertilizanţii speciali pot fi utili şi necesari. Dintre produsele comercializate, îngrăşămintele pentru roşii sunt probabil cele mai cunoscute. Nu vă lăsaţi înşelaţi de denumire: un îngrăşământ pentru roşii diluat puternic (aşa cum recomandă producătorii) poate fi de mare ajutor pentru plantele cu flori şi pentru cactuşi, favorizând o creştere mai viguroasă şi un aspect frumos al florilor.
[ Citeşte articol ]

Vicisitudinile

Adversităţi
Ca toate fiinţele vii, plantele pot fi atacate de paraziţi sau boli, deci nu trebuie să vă miraţi dacă acest lucru se va întâmpla şi plantelor voastre; important este să se intervină la momentul oportun, înainte de a se produce daune ireparabile.
[ Citeşte articol ]

Bolile provocate de paraziţi animali

Bolile provocate de paraziţi animali

Păduchii sunt mici insecte de culoare neagră, galbenă, roz sau verde care trăiesc în colonii numeroase şi se hrănesc cu seva plantei. Coşenilele sunt foarte răspândite în cazul plantelor de apartament, dar pot infesta şi multe specii suculente.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ]