Sitemap Site Map

Tehnici de cultivare

Pagina 6Boli provocate de ciuperci

Mucegaiul alb se manifestă la nivelul frunzelor, tulpinilor şi florilor. Când sunt atinse de mucegaiul gri, frunzele, tulpinile sau bobocii florali ai multor plante cultivate devin alburii-prăfuite şi capătă un aspect mucegăit. Ruginile provocate de diverşi agenţi patogeni, se întâlnesc frecvent pe frunzele multor plante ornamentale şi se manifestă prin prezenţa unor “pustule” caracteristice, colorate brun-portocaliu.
[ Citeşte articol ]

Irigarea

Terenul are, de obicei o importantă funcţie de păstrare a apei: o reţine şi o restituie în mod treptat plantelor. Rezervele hidrice nu sunt totuşi prezente în mod constant, pentru că sunt în funcţie de oscilaţiile pluviometrice de sezon.
[ Citeşte articol ]

Fertilizarea pământului

Pentru a obţine o creştere foarte bună a plantelor, este necesar să le asigurăm o hrănire adecvată; udările, de fapt, deşi esenţiale, nu sunt suficiente. Fertilizarea pământului este importantă mai ales pentru plantele cultivate în ghiveci, deoarece, în cantitatea mică de pământ pe care o au la dispoziţie, rezerva nutritivă se epuizează mult mai repede.
[ Citeşte articol ]

Controlul asupra buruienilor

Cu termenul „buruieni" se definesc toate plantele care cresc spontan în grădină sau în ghivece pe terasă contrar voinţei noastre. Deoarece adesea aceste plante tind să le invadeze şi să le domine pe cele cultivate, este nevoie să se încerce protecţia acestora din urmă de invazia excesivă a buruienilor.
[ Citeşte articol ]

Adversităţi

Plantele, ca toate fiinţele vii, pot fi afectate de paraziţi sau boli, de aceea nu trebuie să vă miraţi dacă şi ale dvs. se vor îmbolnăvi; important este să interveniţi la timp.
[ Citeşte articol ]