Sitemap Site Map

Tehnici de cultivare

Pagina 7Boli provocate de animale

Boli provocate de animale

partea 2
Sunt foarte răspândite pe plantele-arbuşti şi arbori, dar atacă şi multe specii erbacee şi suculente. Ca şi păduchii de plante, înţeapă şi sug seva plantelor, pot transmite viroze şi pot favoriza dezvoltarea mucegaiului şi a ruginei-frunzelor.
[ Citeşte articol ] [ Vizualizare galerie ] [ 1 comentariu ]

Boli provocate de ciuperci

partea 2
Această boală, numită şi oidium după numele ciupercii care o provoacă, se manifestă pe frunze şi uneori, pe tulpini şi pe flori. Rezultatul vizibil şi imediat sunt petele de un alb-murdar şi prăfoase. Părţile afectate mai întâi se deformează şi apoi se usucă.
[ Citeşte articol ]

Reproducerea

Cine are disponibilităţi financiare şi puţin timp îşi poate procura foarte uşor plante anuale erbacee, perene, arbuşti şi pomişori cumpărându-i în ghivece din pepinierele sau magazinele specializate: le va găsi gata de plantat în grădină sau de pus pe terasă sau balcon.
[ Citeşte articol ]

Însămânţarea

Când şi unde se însămânţează
Însămânţarea este fără îndoială modul cel mai uşor de a reproduce cea mai mare parte a plantelor; dacă aveţi timp şi îndemânare puteţi obţine bune rezultate.
[ Citeşte articol ]

Multiplicarea vegetativă

Butăşirea, marcotajul
Dacă se doreşte reproducerea unei plante care să aibă aceleaşi caracteristici cu planta-mamă, mai ales dacă este vorba de hibrizi horticoli, veţi folosi înmulţirea vegetativă; seminţele ar putea fi sterile sau, rezultând în urma unei fecundări, nu ar oferi garanţia obţinerii unei plante identică cu planta-mamă.
[ Citeşte articol ]