Sitemap Site Map

Vasele pentru apa de rezervă
Dacă aveţi exemplare de plante de mari dimensiuni trebuie să vă procuraţi recipiente dotate cu rezervor pentru apă. Sunt alcătuite dintr-un ghiveci simplu monobloc sau dintr-un simplu ghiveci prevăzut cu rezervoare adecvate în interiorul cărora se păstrează apa pentru irigarea plantelor; aceasta ajunge la pământ prin intermediul unui fitil sau a unei membrane poroase. Trebuie să scoateţi pentru un timp planta din ghiveciul în care se găseşte şi să o replantaţi în ghiveciul cu rezervor; o dată ce aţi făcut această operaţie, v-aţi asigurat beneficiul de a avea un recipient care necesită o întreţinere minimă. Va fi totuşi necesar să controlaţi nivelul apei şi să reumpleţi din când în când complet rezervorul, dar aceasta se va întâmpla mult mai rar decât în cazul unei udări tradiţionale.

Lucruri de evitat


 • Nu îmbibaţi pământul plantelor cu apă: chiar şi vara acest lucru determină cu uşurinţă putrezirea.

 • Nu abandonaţi cu totul plantele atunci când plecaţi. Unele pot fi suficient de rezistente pentru a se “descurca” singure, dar este un risc mare pe care vi-l asumaţi în special în plină vară sau iarna, când temperaturile ating valori extreme.

 • Nu disperaţi atunci când neprevăzutul întârzie reîntoarcerea voastră: dacă v-aţi luat toate măsurile de precauţie veţi găsi majoritatea plantelor în stare bună. Totuşi nimeni nu poate prevedea o schimbare bruscă a vremii cu modificări spre temperaturi mai ridicate sau prea scăzute. Dacă aveţi unele plante deosebit de sensibile este mai bine să rugaţi un prieten să le ude regulat. • Părerea ta contează   Nume
   Adresă email (confidenţial)
   Mesaj
   Introduceţi caracterele Reincarca imagine